Gyönyörködjön a rózsaszínbe öltözött Füvészkertben!

  Két héttel azután, hogy Japánban hivatalosan is bejelentették a sakura kezdetét, Magyarországon is virágzásnak indultak a cseresznyefák. A gyönyörű természeti jelenséget évek óta megfigyelhetjük az ELTE Füvészkertjében is, ahol idén a japán kultúrát bemutató programokkal várják a látogatókat.

   

  Fotó: Japánspecialista

  Japánban a sakura március közepétől májusig tart, de szerencsére nem csak a szigetország lakói gyönyörködhetnek a különleges látványban. A jó idő miatt az itthoni japán cseresznyefák is virágba borultak, amelyeket az ELTE Füvészkertjében csodálhatunk meg. Idén a Japánspecialista utazási iroda is csatlakozik a "magyar hanamihoz", amelyen az ilyenkor japánban szokássá vált piknikezéshez számtalan, a japán kultúrát bemutató programot kínál. Lesz például gasztronómiai workshop, manga- és animefoglalkozás, lehet majd kokeshi-babát készíteni, de a látogatók kipróbálhatják a hagyományos japán íjászatot és kardvívást is.

  A sakura ünnepet idén két hétvégén, április 9-10-én és 16-17-én rendezik meg. A szervezők célja, hogy egy jó hangulatú hanami piknik keretében hozzák közelebb a japán kultúrát a magyar közönséghez.

  Sakura a Füvészkertben
  Hol: 1083 Budapest, Illés utca 25.
  Mikor: április 9-10-én, és 16-17-i hétvégén
  A programról bővebben: a Füvészkert oldalán és az esemény Facebook oldalán
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!