Több műemlékfürdőnk is megújul idén

Több fürdőben is felújításokat tervez a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., derül ki a Hegyvidék Tv riportjából, melyet a Termál Online szemlézett.

A Széchenyi fürdőben 10 éve halogatott beruházásokat terveznek idénForrás: Shutterstock/Shcherbyna Nataliia

A műsorban Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a Széchenyi fürdőben 10 éve halogatott beruházásokat terveznek idén megvalósítani. Körülbelül egymilliárd forintot költenének az uszoda és a termál részleg fedett részének felújítására.

Idén veszi kezdetét a Rácz fürdő rekonstrukciója is, 5 milliárd forint értékben. A dolgok mostani állása szerint 2025-ben nyithat újra a fürdő.

A Gellért Gyógyfürdő felújítását korábban a kapcsolódó szálloda rekonstrukciójával összhangban tervezték, ami miatt időszakosan bezárták volna a fürdőt. De a legfrissebb információk szerint a gyógyfürdőt érintő felújítások megoldhatók a teljes bezárás nélkül is. A tervek szerint modernizálni fogják a gépészeti berendezéseket is.

A 2020 eleje óta zárva tartó Király Gyógyfürdő felújítása is régóta tervben van, de egyelőre nem tudni ez mikor fog megvalósulni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek