Íme a világ legszebb strandjai, ahova egyszer legalább el kell jutni

Nem mindenki a nyár, a hőség, a sütkérezés és a fürdőzés megszállottja. Van aki az ősz eső és föld illatú időszakát kedveli, mások a havazást várják ezerrel. De abban talán megegyezhetünk, hogy a legtöbben már álmodoztunk arról, hogy valahol a világ másik végén teszünk egy tengerparti, naplementés sétát, miközben a hűvös hullámok nyaldossák a lábfejünket. A következőkben mutatunk néhány álomhelyszínt.

A legjobb strandok legfrissebb listáját az Enjoy Travel nevű szállásoldal állította össze. A rangsort több szempont állította fel. Figyelembe vette és kielemezte az online ajánlásokat, a korábbi médiamegjelenéseket és a hivatalos Kék Zászlós helyszíneket is számításba vette.

Fülöp-szigetekForrás: Shutterstock.com

Ezen szempontok alapján, az Enjoy Travel szerint a világ legjobb strandja jelenleg a Fülöp-szigeteken található White Beach. A csodás, képeslapra illő tengerpart csak hajóval közelíthető meg Port Barton irányából, de az utazás megéri, mert a púder finomságú homokföveny és a pálmafák látványa olyan mintha csak a miénk lenne. Itt nincs tömeg, izzadtságszag és rohanás.

A második helyre a kolumbiai Cabo San Juan Beach került, mely a Tayrona nemzeti park területén kapott helyet. Ez sem egy sűrűn látogatott helyszín, éppen ezért meg kell érte dolgozni, hogy elérjük. A part ugyanis egy hosszú trópusi túraútvonal végén vár ránk, de közben nyolc másik álomtengerpartot is útba ejhetünk. Ennek ellenére Cabo San Juan nem teljesen elhagyatott, van itt egy kiépített kempingező hely és sokan zarándokolnak el ide csillagokat nézni. Egy tiszta égboltú éjszaka, a puha homokban fekve, a tenger morajlását hallgatva eggyé válhatunk a Tejút csillagaival. 

Cabo San Juan a Tayrona Nemzeti ParkbanForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2010 javarman/Shutterstock. No use without permission./Javarman

A harmadik helyet a Jalousie Beach szerezte meg, a Karib-térség egyik legszebb szigetállamának tengerpartja. Saint Lucia a Kis-Antillák Szél felőli-szigetcsoportjának ívében fekszik, Barbadostól északnyugatra, Martinique-tól délre.

Jalousie Beach és a Gros Piton vulkánForrás: Shutterstock.com

A térség színei le sem írhatók szavakkal, az viszont igen, hogy a Sugar Beach néven is ismert strand egy volt cukorültetvény mentén húzódik, innen kapta a nevét is. A tengerpart a Viceroy Resort része, és a Pitons vulkanikus kúpok határolják. A partról látni is lehet a Gros és a Petit Piton vulkánokat, mintha vízből kiemelkedő istenségek lennének.

Íme a 10 legjobb és legszebb tengerparti strand az Enjoy Travel szerint. Nagyon nem vitatkoznánk vele, mert tényleg gyönyörű helyszínekről van szó.

1. White Beach, Fülöp-szigetek
2. Cabo San Juan Beach, Kolumbia
3. Jalousie Beach, St Lucia
4. Kendwa Beach, Zanzibár
5.Whitehaven Beach, Ausztrália

Whitehaven Beach a Whitsunday szigeteknél AusztráliábanForrás: Shutterstock.com

6. Source d'Argent, Seychelle-szigetek
7. Navagio Beach, Zakintosz, Görögország
8. Grace Bay, Turks- és Caicos-szigetek (Kuba mellett)
9. Lang Co Beach, Vietnam
10. Hyams Beach, Ausztrália

Forrás: timeout.comwww.travelandleisure.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek