Ezek a legjobb gyerekbarát strandok Európában

A nagycsaládosok számára igazi kihívás egy külföldi nyaralás alkalmával olyan strandot találni, ahol a szülők biztonságban, kényelmesen és önfeledten pancsolhatnak gyermekeikkel. Összeállításunkban most elhoztuk Európa legjobb gyerekbarát strandjait, melyek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódást kínál.

Nyári vakáción a családForrás: Shutterstock/Blueorange Studio

St George Beach, Naxos, Görögország

Görögországban nincs hiány gyönyörű strandokban, de ha jól megközelíthető és gyermekbarát lehetőségekről van szó, akkor Naxos szigetét nehéz felülmúlni.

Homokozás Naxos strandjánForrás: Shutterstock/Alexandros Michailidis

A St George strand meleg, sekély vize tökéletes a pancsoláshoz és a sznorkelezéshez, de a nagyobb gyerekeknek is rengeteg örömet okoz. A Flisvos Sport Clubban kedvükre szörfözhetnek, wakeboardozhatnak, vízisíelhetnek, vagy a parton tollasozhatnak vagy röplabdázhatnak. A strandot nyugodt tavernák és strandklubok szegélyezik, ahol napozóágyakat is lehet bérelni. 

Fig Tree Bay Beach (Fügefa-öböl), Protaras, Ciprus

A Trip Advisor egyik legjobb strandja Európában évek óta, a ciprusi Fügefa-öböl. Ezen a hatalmas aranyhomokos parton a létesítmények kiválóak, itt a csónakoktól kezdve egészen a napozóágyakig, szinte bármit lehet bérelni.

A Fügefa-öböl kimondottan családbarát hely CiprusonForrás: Shutterstock/Photojulia

A közeli üdülőhelyek egy könnyű sétával elérhetők, a parton kávézók és éttermek sorakozank. Bár ami igazán ideálissá teszi a Fügefa-öblöt a fiatalabb gyerekek számára, az a sekély tenger: alig hullámzik, és a víz hőmérséklete május és szeptember között mindig 25 fok körül mozog.

Ramla l-Hamra Gozo, Málta

Okkerszínű homokjával és mélykék tengerével a Gozo-i Ramla-öböl Málta egyik legcsaládiasabb helye. A kékzászlós strandon WC, zuhanyzó, néhány kávézó, büfé, fagylaltos furgon, napernyők és nyugágyak is találhatók.

Igazi gyerekparadicsom MáltánForrás: Shutterstock/Svetlanazakharova

A tengeri élet és a víz tisztasága a szigeten egyedülálló, háborítatlan, békés és tele természeti szépségekkel. A strandon a homok a vöröses árnyalatú, a tenger meglehetősen sekély, fokozatosan mélyül, ezért rendkívül népszerű a családosok, és a helyiek körében. 

Pinarello, Korzika

A Korzika délkeleti partján található puha, fehér homokos strandot egy babakocsibarát sétány és fenyőerdő övezi, ezért hatalmas sikernek örvend a családosok körében. A tengerparton 6 étterem és több hangulatos bár található, a kikötőből pedig hajókirándulások indulnak a közeli Porto-Vecchio városába.

Itt a felnőttek és a gyerekek is önfeledten pancsolhatnakForrás: Shutterstock/Tatyana Soares

A strandon WC, napozóágyak, öltözőkabinok és szemetesek sorakoznak, az öbölben csónakot, szörföt és jetskit is lehet bérelni. 

Stoncica, Horvátország

A Vis szigetén található Stoncicát sűrű, mediterrán növényzet és a türkiz tenger veszi körbe, amely elég hosszan sekély, ezért kifejezetten ajánlott a kisgyerekeknek és az úszni nem tudóknak. A strand homokos, a környéken levő étteremben dalmát étel specialitásokat kínálnak.

A Stoncica beach Horvátország egyik legjobb gyerekbarát strandjaForrás: Shutterstock/Ninopavisic

A sport szerelmesei a homokban röplabdázhatnak, a gazdag növényzettel megáldott parton pedig a lombkoronák alatt szabadon hűsölhetnek.

További gyerekbarát strandok a theguardian.com és a familytraveller.com oldalán található.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek