Így fürdőznek a világ legszebb hagyományos fürdőiben

Bár jelenleg sok fürdő a bezárás mellett döntött hazánkban az emelkedő rezsiárak miatt, de azért még így is találni egy két kitartó, a jég hátán is megélő termálmedencét, ahova lebújhatunk egy kicsit a csapadékos idő elől. Habár olvasni sem rossz más kultúrák fürdőzési szokásairól. Ebből gyűjtöttünk most össze párat.

Rusztikus, alpesi stílusú szobák és kültéri forróvizes medence csábítja a svájci Valais régióban található 5 csillagos menedék, a Le Crans Hotel & Spa vendégeit. Bár a többség azt gondolná, hogy Svájcban télen csak és kizárólag síelni lehet, a svájciak is jól tudják, hogy milyen kellemes felmelegedni egy forró medencében, és közben gyönyörködni a havas hegyek látványában.

Forrás: LeCrans.com/ Omaire CF

Ez a helyszín az Alpok egyik legkiemelkedőbb és természetközelibb szálláshelye. A Crans-Montana hegyi resort fölött helyezkedik el, egy békés alpesi erdő szélén. A resortnál kisebb menedékhely igazi luxus kényeztetést nyújt a vendégeknek, akik közben kiélvezhetik a svájci Alpok minden szépségét, megismerhetik az ízeit, és persze a feloldódás perceit a medencében.

Minden lakosztály stílusa Svájc lélegzetelállító természeti tájaitól veszi az ihletet. A szobák rusztikus dizájnnal és egyedi elrendezéssel, valamint erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek, ahonnan mindegyik évszakban csodás látvány tárul elénk a környező hegyekre, illetve a napfelkelte és naplemente fényeire.

Fürödjünk kilátásban!

A japánok egyetlen szokásukat, köztük a fürdőzési gyakorlatukat sem aprózzák el – pontosabban dehogynem! Ahogy az élet más területén, úgy a medencékben is rendkívül ínyencek és kifinomultak. Ezt jól tükrözi a Tokióhoz közel található Hakone Kowakien Yunessun fürdőkomplexum is, amelyben egészen különleges „tematikus medencék" találhatók: úszkálhatunk például egy sötét barlangban, ahol csak a világító halak foszforeszkálnak, de megmártózhatunk zöld teában, kávéban, vörösborban és tengervízben is.

Forrás: yunessun.com

De az egyik legyszebb része a komplexumnak mégis a "kilátó-medence", ahonnan csodálatos rálátásunk nyílik a környező tájra, a Hakone hegyekre és a Sagami-öbölre. Tavasszal, ősszel és télen az évszakok legszebb arcát láthatjuk ebből a 40 méter hosszú forró vizű medencéből.

Gigantikus termálfürdőzés

Németországban találjuk a világ egyik legnagyobb termálfürdőjét, amely több mint 14 hektáron terpeszkedik. A Therme Erding nevezetű komplexumban mindenbe belekóstolhatunk, amit egy fürdős kényeztetésként el tudunk képzelni.

Therme Erding, NémetországForrás: wikipédia / Készítette: Studi85

Rengeteg csúszda, a Holt-tenger vizével feltöltött medencék, vízesések, nyakzuhanyok, jakuzzik, sodrófolyosó, hullámmedence, privát pihenő és szaunakomplexum található itt. A legkülönlegesebb benne azonban mégiscsak a fürdő óriási területe, és nem mindennapi kinézete, valamint megvilágítása.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek