Már a Lukács fürdőben is pácolódhatunk sörös kádakban

Az idei nyári szezonra kikerült a tábla a Szent Lukács Gyógyfürdő főbejáratára, hogy a Széchenyi Fürdő mellett, most már itt is sörfürdőzhetünk, ha kedvünk tartja. A két budapesti fürdőben a Thermal Beer Spa gondozza a sejtelmesen megvilágított és gyógynövény illatú fürdőhelyiségeket, ahol két nagyobb, ezer literes dézsa és egy privát sörcsap kapott helyet.

Forrás: thermalbeerspa.com/ Press

A Sörfürdő leírása szerint a dézsákat 100%-ban tiszta termálvízzel töltik fel, amibe aztán belekerülnek a sörfőzés olyan természetes hozzávalói, mint a komló, az árpa, a maláta és a sörélesztő. Az utóbbiakat összekeverik egy speciális sörsóval, majd felöntik sörhabbal. A keverék így egy olyan gyógynövényes fürdőt eredményez, ami legalább annyira jó a testnek, mint a léleknek.

A komlóról érdemes tudni, hogy a népi gyógyászatban egykor nyugtató-altató hatásúnak tartották, ebbe a fürdővízbe pedig olyan nagy koncentrátumban kerül, hogy abból száz liter sört lehetne főzni. Az árpa megszépíti és regenerálja a bőrt, akárcsak a sörélesztő, ami mellesleg jó hatással van az izmokra és az idegrendszerre is – írják az oldalon. Javul tőle a vérkeringés, kitisztulnak a bőr pórusai, enyhíti a szervezetben felgyülemlett felszültséget, és csökkenti a másnaposság érzetét is.

Forrás: thermalbeerspa.com/ Press

Amint már említettük, a sörfürdős élményhez tartozik még a korlátlan mennyiségű cseh sör és termálvíz fogyasztása, amit 45 percen keresztül csapolhatunk magunknak a két kád között elhelyezett sörcsapról. A Lukács Sörfürdő a Lukács Fürdő aulájában található, és 9 dézsával várja a vendégeket előzetes időpont egyeztetés után, amit a fürdő honlapján keresztül lehet megtenni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek