Jövőre már vonattal is utazhatunk Csisztapuszta gyógyfürdőjébe

A tervek szerint 2021 nyárán már ismét utazhatnak majd a kirándulók a balatonfenyvesi kisvasút hálózatának Imremajor és Csisztafürdő közti 8 kilométeres szakaszán, melynek újjáépítését már meg is kezdték.

Korábbi felvétel a fürdőrőlForrás: Csiszta Fürő / Facebook.com

A kisvasúton 2018-ban és 2019-ben nagy átépítési munkálatok folytak. Ezek ideje alatt összesen 2,3 kilométeren építették át a vágányokat; felújítottak hét vasúti átjárót és egy hidat, továbbá a balatonfenyvesi végállomás három deltavágányát és négy váltóját is korszerűsítették.

Ennek a folyamatnak a következő lépése, hogy a MÁV újjáépíti a nagybereki tájakat bejáró kisvasút hálózatának másik vonalát, az Imremajor és Csisztafürdő közötti 8 kilométeres szakaszt – írták a Termalonline.hu oldalán.

Mivel a csisztai nyomvonalon 2002 óta szünetel a közlekedés, ezért szinte egy teljesen új pályát kell majd építeni. Felújítják a hidakat és a vasúti átjárókat is. Tavasszal már elkezdték a régi pálya elbontását, így ha minden a tervek szerint megy, akkor 2021-re már elindulhat a forgalom a vonalon. Ez pedig azt jelenti, hogy a kisvasúttal újra el lehet majd jutni a Balaton-partról Csisztapuszta gyógyfürdőjébe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek