Nem akármilyen spa ringatózik a Brit Virgin-szigeteknél

Az Ocean Spa BVI névre hallgató úszó spalétesítmény a Brit Virgin-szigeteknél, a Jost Van Dyke sziget partján, a White Bayben horgonyoz. Gyengéden ringatózva a nyugodt vízen, a BVI a Karib-térség egyetlen úszó spája, ahova egyre többen látogatnak el manapság.

Forrás: Youtube.com

Az úszó spát Dale Mapp építette, aki 25 éve dolgozik a vendéglátóiparban. A férfinek 10 évébe telt, mire végre megvalósíthatta az álmát, és egy saját spa létesítményt nyitott, de az Ocean Spa BVI már a harmadik a sorban. Az első épületet vandálok tették tönkre, a másodikat pedig az Irma hurrikán pusztította el 2017 szeptemberében, mikor végigsöpört a térségen.

A területen feljegyzett viharok közül a 2017-es Irma volt a legpusztítóbb, hatalmas károkat hagyott hátra, és több mint 130 ember halálát okozta. Tortola szigeténél volt a vihar központja, itt csak romok maradtak az elvonulása után. A Jost Van Dyke szigeten, ami a BVI négy szigetének legkisebbike, az összes házat és vállalkozást megsemmisítette. Csak a villamos energia ellátás helyreállítása öt hónapot vett igénybe - olvasható a Spaexecutive.com oldalán.

Forrás: Youtube.com

De Mapp úgy döntött, hogy továbbra sem adhatja fel az álmát, így harmadszor is belevágott a spa bizniszbe. Az épületet az Irma által hátrahagyott roncsokból, megmentett fűrészárukból építette fel újra, s a spa-hajó alapját fakapuk, dobozok, szekrényajtók és háztető-darabok adják. A munkát négy hónap alatt fejezték be ketten, és most az Ocean Spa BVI egy alumínium támasztékhoz csatlakoztatva ringatózik a vízen, ötcsillagos TripAdvisor minősítéssel büszkélkedve.

A spa-hajót kajakkal, csónakban, úszva, vagy a Mapp által ingyenesen biztosított vízi taxival érhetjük el.

A hajón négy kezelőszoba van, ahol a vendégek különböző kezeléseket próbálhatnak ki, miközben alattuk ringatózik a tenger és bőrüket a friss sós levegő simogatja. A masszázságyak fejrésze alatt, a hajópadlóba téglalap alakú üvegablakokat süllyesztettek, így a masszázs közben a vendégek megcsodálhatják a vízben úszkáló halakat. Mapp elmondása szerint egyszer még egy delfin is jó napot kívánt az ablakon keresztül.

Forrás: Youtube.com

Az Ocean Spa BVI egyszerű szolgáltatásokat kínál, ami hétféle masszázslehetőségből áll, a kezeléseket pedig Mapp és egy alkalmazott végzi. Kérhetünk például egy 75 perces páros naplemente masszázst, amit két pohár pezsgő kísér, vagy egy 60 perces óceáni aromaterápiás kezelést, és egy 30 perces fejmasszázst. A lebegő spa hangulata azért is különleges, állítják a visszatérők és a tulajdonos is, mert az építménynek lelke van a hurrikán után újrahasznosított tárgyak miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek