Alaposan kicsinosítják a zalakarosi fürdő környékét

Milliárdos fejlesztésbe kezdtek Zalakaroson, amelynek részeként a település és a fürdő környezete is megszépül. 

Multifunkcionális rendezvényteret és látogatóközpontot építenek a fürdőváros központjában, az üdülőhely vonzáskörében, továbbá egy gyógy- és egészségparkot is kialakítanak.

Megszépül a zalakarosi fürdő környékeForrás: Shutterstock / Készítette: Jana Janina

A Termal Online híréből az is kiderült, hogy a Zalacarte elnevezésű épületben helyet kap majd egy interaktív közösségi tér is, amely kiállításoknak, koncerteknek és egyéb kulturális rendezvényeknek ad otthont a jövőben.

A kisgyermekes családok is örülhetnek, ugyanis a fogadóépületben egy játszóház is lesz, továbbá kávézót is terveznek kialakítani.

Az új központi tér is kellemes kikapcsolódást ígér - szökőkúttal és korszerű vizesblokkal teszik színesebbé és kellemesebbé a területet. Mindezeken felül e-bike, elektromos kerékpár töltőállomás, fitnesspark, futópálya, napozópark, az arborétumban Kneipp-taposó és ivókút, valamint egy Zalakaros feliratú fotópont kialakítása is a fejlesztés tervei között szerepel.

Szintén ehhez a beruházáshoz tartozik, hogy az egész Dísz tér egységes arculatot kap, továbbá egy új sétány is épül az arborétum észak-keleti pontjától a termáltó irányába. A fejlesztések várhatóan a jövő év végére fejeződnek be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek