Tíz medencés termálfürdő épülhet Budapesten

  Tíz medencés termálfürdő építését fontolgatják Budapesten, a Magyar Közlöny szerint állami támogatásból jöhetne létre a komplexum. Hosszú idő után ez lehetne az első budapesti zöldmezős fürdőfejlesztés - írja a Termál Online.

  A kép illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

  Józsefvárosban, az egykori pályaudvar területén 1300 méter mélyen 70 Celsius fokos, a Széchenyi és a Paksi fürdők vizéhez hasonló termálvíz található, amelyre egy tízmedencés, egész éven át működő fürdőkomplexumot építenének.

  A leendő fürdő kültéri- és beltéri medencéket is tartalmazna, lenne szauna- és gyógyászati részlege is. A komplexum befogadóképességét 450 főre tervezik, egy nagy méretű parkolót és kerékpártárolót is biztosítanának a vendégek részére.

  A fürdő kivitelezése még kissé távolinak tűnik, bár a szerdán megjelent Magyar Közlönyben már szerepelt a "Józsefvárosi strand- és gyógyfürdő beruházás előkészítése" - és forrást is rendelnek hozzá. Még az idei költségvetésből csoportosítanak át rá 200 millió forintot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!