Bogács is felkerült hazánk gyógyhelytérképére

  Januárban írtunk arról itt a Travelón, hogy Bogács is felkerülhet erre a térképre, az elmúlt hetekben pedig megszületett a döntés, lezárult az egy éven keresztül tartó minősítési folyamat. Így idén ősztől már gyógyhely címmel büszkélkedhet a bogácsi gyógyfürdő – írja a Borsod Online.

  Ebbe a körbe már harminchárom magyarországi gyógyfürdő tartozik. Az egyéves minősítési folyamat alatt számos környezeti, többek között a levegő és a talaj tisztaságával, zajterheléssel kapcsolatos mérést végeztek el a szakemberek. A fürdő vize korábban gyógyvíz minősítést nyert el, majd 2016. novemberében kapták meg a gyógyfürdő címet, egy ideje azonban már gyógyhelyre érkezhetnek a látogatók.

  Forrás: bogacsitermalfurdo.hu

  A tervek szerint jövőre Bogácson egy fedett élményfürdő épül, majd a szolgáltatások bővítésére egy wellness-részleg kialakítását tervezik, amelynek az átadása a 2020 utáni időszakban várható.

  A közel hatvan éve Bogácson talált termálvizet, a mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmazzák, és ma már kilenc szabadtéri-, valamint egy fedett medencével várják a vendégeket. Télen viszont csak négy medencét működtetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!