Négy fürdő, ahol a helyi kultúrához illően mártózhat meg

A tél már itt van a kertek alatt, a fagyos napokra sem kell sokat várni, ezért úgy döntöttünk, egy kicsit felforrósítjuk a hangulatot néhány egészen különleges termálfürdővel, amelyek szolgáltatásaikkal pontosan tükrözik országuk kultúráját. Mutatjuk, hogyan kényeztetik vendégeiket a japánok, és miként melegszenek a fagyos hegyek között a svájciak.

Mártózzunk meg japán módra!

A japánok egyetlen szokásukat, köztük a fürdőzési gyakorlatukat sem aprózzák el – pontosabban dehogynem! Ahogy az élet más területén, úgy a medencékben is rendkívül ínyencek és kifinomultak. Ezt jól tükrözi a Tokióhoz közel található Hakone Kowakien Yunessun fürdőkomplexum is, amelyben egészen különleges „tematikus medencék" találhatók: úszkálhatunk például egy sötét barlangban, ahol csak a világító halak foszforeszkálnak, de megmártózhatunk zöld teában, kávéban és vörösborban is.

A medence hagyománya, hogy itt mutatják be minden évben a Beaujolais újborátForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Csobbanás az ízléses osztrákokkal

Aki járt már Ausztriában, az tudja, hogy az osztrákok házai mennyire ízléses, kellemes hangulatot árasztanak. Nincs ez másképp a fürdőikkel sem. Ausztria egyik legnagyobb wellnessközpontja Bad Blumau-ban, a magyar-osztrák határtól nem messze terül el, és nemcsak szolgáltatásai révén egyedülálló, hanem építészetileg is jelentős. 2500 színpompás ablaka, virágokkal teletűzdelt, hullámos tetői és termálvizű medencéi megragadják, és nem engedik szabadon a pihenni vágyók tekintetét. A mesebeli helyszínen 11 kültéri és beltéri medence, illetve számos szauna közül válogathatnak a látogatók – írta egy korábbi cikkében a Mexie blog.

Ausztria egyik legnagyobb wellness-központjaForrás: Rogner Bad Blumau

Ugrás a svájci hópaplanba

Rusztikus, alpesi stílusú szobák és kültéri forróvizes medence csábítja a svájci Valais régióban található Le Crans Hotel&Spa vendégeit. Bár a többség azt gondolná, hogy Svájcban télen csak és kizárólag síelni lehet, a svájciak is jól tudják, hogy milyen kellemes felmelegedni egy forró medencében, és közben gyönyörködni a havas helyek látványában.

A LeCrans HOTEL & SPA medencéjéből lenyűgöző svájci tájat látForrás: facebook / LeCrans HOTEL & SPA

Gigantikus fürdőzés a maximalista németekkel

Németországban lehet megtalálni a világ egyik legnagyobb termálfürdőjét, amely több mint 14 hektáron terpeszkedik. A Therme Erding nevezetű komplexumban mindenbe belekóstolhat, amit egy fürdős kényeztetésként el tud képzelni: rengeteg csúszda, a Holt-tenger vizével feltöltött medencék, vízesések, nyakzuhanyok, jakuzzik és szaunakomplexum található itt. A legkülönlegesebb benne azonban mégiscsak a fürdő óriási területe, és nem mindennapi kinézete:

Therme Erding, NémetországForrás: wikipédia / Készítette: Studi85
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek