Tegyen ingyenes látogatást a 100 éves Gellért fürdőben

Ne akarja megúszni szárazon a hétvégét, hiszen a 100 éves Gellért fürdőben jobbnál-jobb programok várják október 13-án, szombaton, a Magyar Fürdőkultúra Napján.  Lesznek kulturális rendezvények és szinkronúszó bemutató is. Mutatjuk a részleteket:

Gellért gyógyfürdő úszómedencéjeForrás: wikipédia / Készítette: Roberto Ventre

Érdemes lesz szombaton ellátogatni a Gellért fürdőbe, hiszen vezetett séták keretében ismerkedhet meg a fürdő történetével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal is. A vendégeket idén két témakörrel várják: az egyik elsősorban a fürdő történetére és építészetére fókuszál, míg a másik túra a fürdőt, mint forgatási helyszínt mutatja be.

Az ünnepi hangulatból sem lesz hiány, ugyanis délután a Presto Kamaraegyüttes tolmácsolásában népszerű filmzenék és musicalek csendülnek fel, mindeközben a fürdő aulájában két kiállítást is megtekinthet: Radisics Milán nemzetközi hírű, többszörös díjnyertes fotóművész képein különleges perspektívából és párosításban ismerheti meg a fürdő részleteit, míg az Európai Történelmi Fürdővárosok Szövetségének kiállítása bemutatja a szövetséget, annak tagjait, az európai fürdőkön keresztül bemutatva a fürdők történelmi, kulturális, művészeti és gazdasági jelentőségét.

Esti kivilágításban a fürdő kültéri részeForrás: wikipedia.org / Thaler Tamas

Természetesen a fürdőben tartózkodó vendégek további programokban is részt vehetnek: a délután folyamán három alkalommal szinkronúszás bemutatókra kerül sor. Dluhopolszky Dóra pedig testre szabott ajándékot készít művészi sziluettportré formájában. A színes rendezvényen ingyenesen vehet részt, de szükséges előre regisztrálnia az eseményre. A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva, a fürdő honlapján találja meg.

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden évben október második hétvégéjén rendezik meg. Célja a több ezeréves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése, a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, és az idősebbek figyelemének felhívása a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek