Négy fürdő télire, ahol sem a szülők, sem a gyerekek nem fognak unatkozni

Sodrófolyosó a sódombok tövében Egerszalókon, csúszdázás egy művulkán gyomrában Demjénben, kalandmedence Mórahalmon, óriásvízesés Győrben. Ezek várják a télen is strandra vágyó családokat az ország fürdőiben.

A gyógyfürdők, aquaparkok és wellnessrészlegek országaként attól, hogy itt a tél, még nem kell lemondanunk a strandolásról. Sőt, most kezdődik csak igazán a fürdőszezon! Egy korábbi cikkünkben már összeszedtük a nagyobb hazai fedett aquaparkokat, ahol csúszdától a kalandparkig minden a gyerekek szórakozását szolgálja. Ezúttal olyan fürdőket mutatunk, ahol a gyerekek is jól érzik magukat, de a szülőknek sem csak arról szól a látogatás, hogy a csúszda aljában várják a csemetéjüket.

Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő, Egerszalók

Hol van? Egerszalókon, a híres sódombok tövében, az azonos nevű, Saliris Resort szálloda aljában, egészen pontosan a Forrás utca 6. alatt kell keresni.

Miért jó a gyerekeknek? Bár a nyugis gyógyfürdőzés, és a gyerekricsajos élményfürdő műfaja általában kevéssé fér meg egymással, itt elég ügyesen lavíroznak a két funkció között. Persze a gyerekrészleg kínálata meg sem közelíti a nagyobb aquaparkok változatosságát. Kompromisszumnak viszont tökéletes, mert eleve érdekes, látványos helyen van a sódomb tövében, és mert tapasztalataink szerint tényleg van annyi élményelem a gyerekek számára is, hogy senki nem unja halálra magát itt a családból.

Gyerekmedence a Salirisben csúszdával és ugró résszel
Galéria: Fürdők, ahol nem unatkozik egyik családtag sem
Salirisresort.hu

 Beltéren az egészen kicsiknek van külön pancsolómedence, a nagyobbaknak pedig élménymedence rövidke csúszdával, mély vizes ugrótoronnyal és buzgárokkal. Utóbbi medencéből közvetlenül ki lehet úszni a szabadba – télen is –, ahol többek között egy erős sodrású sodrófolyosó is működik. Ha a nagy strandolásban megéhezik a család, az önkiszolgáló étteremben csupa gyerekbarát fogást (értsd: leginkább tésztákat és rántott dolgokat) kínálnak.

Miért jó a felnőtteknek? Mert a fürdőben legalább ugyanakkora részlegen lehet pihenni, mint a gyerekekkel pancsolni. A kedvencünk a többszintes kültéri gyógyvizes medence, ahonnan a gőzölgő sódombokra és a környező szép erdőre lehet rálátni. Ha pedig már nem érezzük elég melegnek a többi medencét, jó érzés egy kicsit elmerülni az odabent található, még forróbb gyógyvizű medencében.

Este különösen hangulatos, a medencék bal alul láthatók
Galéria: Fürdők, ahol nem unatkozik egyik családtag sem
Tajti Krisztián / Indafotó

Szerettük még ezek mellett a Kneipp-folyosót is, ahol hideg és meleg vizű taposók, merülőmedencék és zuhanyok sorakoznak. Nagyobb gyerekekkel családi bátorságpróbának is beillik együtt végigmenni az egyes állomásokon. Egyedül az nem tetszett, hogy néhány zuhany nem működött, és nem tűnt úgy, hogy új keletű meghibásodásról lenne szó.

A fentiek mellett van egy szép szaunarészleg is törökfürdő hangulatú medencével és kültéri rönkszaunával. Ide viszont külön belépőjegyet kell váltani, úgyhogy csak akkor ajánljuk, ha van, aki vigyázzon a gyerekekre amíg a szülők szaunáznak, különben nem érdemes ráfizetni.

Mennyibe kerül a belépő? Az egész napos családi jegy ára hétköznapokon a gyerekek számától függően 10 ezer és 14 ezer forint között, hétvégéken 13 400 és 20 200 forint között alakul. A szaunajegy fejenként 1500 forint. További részletek itt.

Cascade Barlang- és Élményfürdő, Demjén

Hol van? Demjénben, Egertől 14 kilométerre. Pontos címe nincs, csak helyrajzi száma, de ahogy megérkeznek a kis faluba, garantáltan nem fogják eltéveszteni, merre kell a fürdőt keresni.

Miért jó a gyerekeknek? Mert az egész barlangfürdő olyan, mintha egy fantasy-világba csöppentünk volna. A barlangrendszeren keresztbe-kasul vezetnek a vízi járatok, itt-ott fahidak ívelnek át a víz fölött, hol óriási virágok, hol – meglehetősen giccses – tündérszobrok, hol grimaszoló vízköpők fogadják a pancsolókat. Az egész komplexum központja pedig egy csúszdatorony, ami kialakításával egy vulkán belsejét idézi. Bátortalanabbaknak van családi csúszda, és egy másik, hosszan kanyargó Anakonda csúszda is, ami időt is mér. A bátrabbak pedig az Ufócsúszdából pottyanhatnak be a vízbe, a Turbó és a Kamikaze csúszdák pedig már komoly adrenalinlöketet jelentenek.

Csúszdatorony

Galéria: Fürdők, ahol nem unatkozik egyik családtag sem

Nemes Robert / Cascadebarlang.hu

De jó móka a barlangrendszeren át vezető folyón ringatózni, pláne, ha sikerül megkaparintani egyet a nagy úszógumik közül. És apróság, de jó ötlet: az egyik fahídról kötelek lógnak alá a víz fölött – ez a rész állandóan tele van csimpaszkodó gyerekekkel.

Miért jó a felnőtteknek? Mert egyrészt az egész hely kialakítása olyan egyedi, hogy felfedezése órákra leköti nem csak a kiskorúakat, de a velük érkező felnőtteket is. A csúszdatorony a komolyabb csúszdák miatt pedig az ilyesmire nyitott felnőtteknek is izgalmas lesz.

Aki viszont nem vágyik ilyesmire, az a gyógymedencében lazíthat, és van merülőmedencés szaunabarlang, és hangulatos, félhomályos pihenőterek is, fűtött kőágyakkal. (Bár utóbbi részek élvezeti értékét sajnos jelentősen rontja, hogy tévék mennek bent, és sokan csomagmegőrzőnek használják.)

Vízi bár is van a barlangban
Galéria: Fürdők, ahol nem unatkozik egyik családtag sem
Nemes Robert / Cascadebarlang.hu

A barlangfürdő belépője egyébként érvényes a Demjéni Termálfürdőbe is, ahol kül- és beltéri melegvizes medencékben lazíthatunk. Egyetlen hátránya, hogy télen ezek megközelítéséhez a hidegben kell átrongyolni a medencékhez, mert a két fürdő között nincs fedett összeköttetés.

Mennyibe kerül a belépő? Az egész napos családi belépő hétfőtől csütörtökig 14 990 forint, péntektől vasárnapig 18 990 forint. Fontos! A belépőért lehet kártyával is fizetni, a belépőn felül fizetendő, fejenként ezer forintos kauciót, és az esetleges éttermi költéseket viszont készpénzben kell rendezni. További részletek itt.

Tipp: A fürdő szokatlanul sokáig – hétvégén egészen este tízig – tart nyitva. Úgy tapasztaltuk, hogy a tömeg este hat körül levonul, utána már alig vannak, és így például egyáltalán nem kell sorban állni a csúszdáknál. És még egy hasznos tudnivaló: a bejárat mellett található önkiszolgáló étterem kínálata gyalázatos, ottjártunkkor kora délután már csak és kizárólag rántott sajtot és sült krumplit lehetett kérni, illetve pizzát, de utóbbira minimum fél órát kellett volna még várni. Szóval vagy jöjjenek teli hassal, vagy csomagoljanak egy kis nassolnivalót, de az éttermet nem ajánljuk jó szívvel.

Szent Erzsébet Gyógyfürdő, Mórahalom

Hol van? A Szegedtől 20 kilométerre fekvő kedves kisvárosban, Mórahalmon, a Szent László park 4. alatt.

Miért jó a gyerekeknek? A meglepően – kisvároshoz mérten meg aztán pláne – nagy fürdőkomplexumban a legkisebbeket pancsoló medencével és mini csúszdával, a nagyobbakat több szintes kalandmedencével várják. Utóbbin helyenként csak szigeteken, lépcsőkön illetve hidakon lehet keresztüljutni, és élményelemekkel – sodrófolyosó, vízesés fal, pezsgőpadok, dögönyözők, buzgárok – is gazdagon megpakolták. És persze csúszda is van: egy magasabbról induló, 103 méteres, és egy kisebb, 76 méteres. A fentiek mellett a gyerekeket a nagyméretű fedett sportmedencében fáraszthatjuk le végképp.

A legkisebbek medencéje Mórahalmon
Galéria: Fürdők, ahol nem unatkozik egyik családtag sem
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő / Facebook

Miért jó a felnőtteknek? A kalandmedence mellett található jakuzzit direkt úgy alakították ki, hogy a szülők lazítás közben onnan is rálássanak csemetéikre. Emellett több fedett és szabadtéri gyógymedencében lehet pihenni. Vizük 35-39 fokos, tehát télen is lehet kint fürdőzni – ez a gyerekeknek is biztosan tetszeni fog. Emellett a fürdő szaunavilága egészen kiemelkedő, rendszeresen tartanak különleges felöntéseket, citrusostól az orosz vodkáson át a negrósig van itt minden. November 12-13. között egyébként kifejezetten a szaunázóké lesz a hétvége, ennek programját itt találják.

Mennyibe kerül a belépő? A fenti fürdőkhöz képest üdítően olcsó: hétköznapokon egy felnőtt és két gyerek négyezer forintért, két felnőtt és két gyerek ötezer forintért mehet be. Hétvégéken mindkét verzió ötszáz forinttal drágább. A szaunaszeánszok 300 forintba kerülnek fejenként. További részletek pedig erre.

Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő, Győr

Hol van? A fürdő a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévő félszigeten épült, szép kilátás nyílik innen a történelmi belvárosra. Pontos címe Fürdő tér 1.

Miért jó a gyerekeknek? A legkisebbeket külön játszóházas medence várja. A nagyobbak az óriás vízesést, és a télen is működő kültéri élménymedencét fogják szeretni. És naná, hogy van itt is óriáscsúszda: egy 64, és egy 38 méter hosszúval várják a gyerekeket télen-nyáron.

Élménymedence csúszdával
Galéria: Fürdők, ahol nem unatkozik egyik családtag sem
rabaquelle.hu

Miért jó a felnőtteknek? A felnőttek egy kis gyógymedencében és egy nagy termál medencében lazíthatnak. Utóbbiból ki lehet úszni a szabadba, hogy télen is meglegyen a strandhangulat. Ami külön jópofa: a csúszdázó gyerekekre várakozó szülők az élménymedencében a vízi bárban múlathatják az időt. És itt is van egy szép szaunapark, ha egy kis nyugalomra vágynának.

Mennyibe kerül a belépő? Az egész napos családi jegy egy gyerekkel 6600 forint, két gyerekkel 8100 forint, három gyerekkel 9600 forint. A szaunarészleg használata 2200 forint, és lehet wellness jegyet is váltani, ami 8800 forintba kerül, fürdőzést, szaunázást és egy masszázst tartalmaz. Részletes árlista itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek