Mit tudnak a hazai aquaparkok?

Csúszdamániásoknak Debrecenbe, Szegedre vagy Budapestre érdemes élményfürdőbe menni, aki pedig a fürdőzést állatkerttel és skanzennel kötné össze, Nyíregyházára utazzon a családdal. A Travelo a hazai aquaparkok nyomában.

Bár még messze a strandidő, szívesen csobbanna egyet a családdal? Összegyűjtöttünk egy csomó hasznos tudnivalót hazánk beltéri élményfürdőiről, hogy ne kelljen júniusig várni a strandolással. Mivel az országban bármerre hajítsunk is el egy követ, tutira egy wellness hotel ablakát törjük be vele, az összes gyerekbarát fürdőrészleg összegyűjtésére nem vállalkoztunk.

Hopp!
Galéria: Mit tudnak a hazai aquaparkok?
Fotó: Aquarius Élményfürdő

Gyűjteményünkben az ország hét legnagyobb, általunk érdekesnek tartott beltéri aquaparkját mutatjuk be. Követelményünk annyi volt, hogy több beltéri csúszda és élménymedence is legyen az adott helyen.

Aqua-Palace Élményfürdő

Hol van? Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Mit tud? Az Aqua-Palace Európa legnagyobb fürdőkomplexumának része. Az élményfürdő mellett van itt még gyógyfürdő, strand, szabadtéri aquapark és sportuszoda is, de mi most koncentráljunk a beltéri vízipalotára. Itt tizenötezer négyzetméteren húsz medencét találunk, változatos kialakítással. Van trópusi fürdő, jégbarlang-fürdő, mozi fürdő, termálfürdő, Gangesz fürdő, római fürdő, tengeri fürdő és barlangfürdő is.

Különböző hangulatokkal várják a strandolókat Hajdúszoboszlón
Galéria: Mit tudnak a hazai aquaparkok?
Fotó: vakegér / Indafotó

 A medencékben vízsugarak, dögönyözők, buzgárok, sodrófolyó, pezsgőágy, egy családi és egy óriáscsúszda várja a strandolókat. Az élményfürdőben a legkisebbekre is gondoltak, őket bébimedence és kisebb csúszdák várják. A felnőttek pedig a szaunarészlegen frissülhetnek fel.

Mennyibe kerül a belépő? A felnőtt belépő hétköznapokon 3200 forint, hétvégén 3400 forint. Diákjegy hétköznap 2200 forint, hétvégén 2400 forint, gyerek belépő (7 éves korig) hétköznap 1200, hétvégéken 1300 forint. További infó itt.

Aquapalota – Gyulai Várfürdő

Hol van? Gyula, Várkert u. 2.

Mit tud? Az Aquapalota a Gyulai Várfürdőben található, több mint hatezer négyzetméteres alapterületen, melyből majdnem kilencszáz négyzetmétert víz borít. "Az óriási kesze-kusza medence lubickolásra és csobbanásra csábít. A beépített élményelemek, mint a sodrófolyosó, különböző víz alatti masszázsok, gejzírek és buzgárok igazi kikapcsolódást nyújtanak" – írja a fürdő honlapja.

Csúszdák az Aquapalotában
Galéria: Mit tudnak a hazai aquaparkok?
Fotó: Aquapalota

A fentiek mellett babamedence, ugrómedence, merülőmedence, pezsgőmedence és szaunarészleg, illetve vízi bár is van itt. És persze az elmaradhatatlan csúszdák: egy családi csúszdán, egy fényalagút elnevezésű csúszdán, és egy fánkos csúszdán lehet sikítozni.

Mennyibe kerül a belépő? Hétköznapokon a felnőtt napijegy 3390 forint, hétvégéken 3690 forint. Diák és nyugdíjas jegy is van, ez hétköznapokon 2690 forint, hétvégén 2990 forint. További infó itt.

Aquarius Élményfürdő

Hol van? Nyíregyháza, Berenát utca 1-3.

Mit tud? Az Aquarius Élményfürdőt Nyíregyháza Sóstógyógyfürdőn találjuk, ahol a strandolás mellett egy idilli tópartot, egy skanzent, valamint egy remek állatkertet is érdemes a programba iktatni. Az élményfürdőben a nagyobb gyerekeket és felnőtteket hullámmedence, vízfüggönnyel, barlanggal kiegészített vadvízi sodrófolyosó és óriáscsúszdák (kamikaze, családi, óriás, black hole) várják. A kisebbeket kincses sziget, élményelemek, gyerekmedencék, kisebb csúszdák és spriccelők szórakoztatják majd.

Kincses sziget kisebbeknek
Galéria: Mit tudnak a hazai aquaparkok?
Fotó: Aquarius Élményfürdő

Mennyibe kerül a belépő? Felnőtteknek 2900 forint, gyerekeknek 6 éves korig 2000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 2300 forint.További infó itt.

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

Hol van? Debrecen, Nagyerdei park 1.

Mit tud? A debreceni Nagyerdőben található fürdőben hullámmedence, élménymedence, speciális klórmentes bébimedence várja a vendégeket. De van mászófal, vízicsopper, barlangfürdők, sodrófolyosó, gejzírek, dögönyözők és nyakzuhanyok is. Csúszdából pedig tizenkettőt találunk itt, többek között óriás, családi és kamikaze típusúakat. Az élményfürdő első emeletén egy színes játszótér is van, így akkor sem kell elhagyni a terepet, ha a gyerekek valami megmagyarázhatatlan okból megunták volna a csúszást – itt máris kezdődhet a mászás.

Tarka játszótér is van itt, ha a gyerekek kicsit szárazon lennének
Galéria: Mit tudnak a hazai aquaparkok?
Fotó: Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

Mennyibe kerül a belépő? Az egész napos jegy felnőtteknek 2900 forint, gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 2400 forint. További infó itt.

Aquaworld Resort

Hol van? Budapest, Íves út 16.

Mit tud? A fedett élményfürdőben tizenegy darab, összesen közel egy kilométer hosszú csúszda működik. "Csúszdáink télen és nyáron is biztosítják az izgalmakat, köszönhetően annak, hogy nem kell kimennünk a szabadba a csúszáshoz, minden a fedett térben található. A bátrabbak a kamikaze, míg a könnyebb csúszdázásra vágyók az ufót választják csúszdáink közül" – olvasható a fürdő honlapján. Élménymedencék, sodrófolyosó, ugrómedence, hullámmedence, szaunavilág és a kisebbeknek gyerekbirodalom található itt.

Nagyüzem az Aquaworldben
Galéria: Mit tudnak a hazai aquaparkok?

Fotó: AquaWorld Resort

Mennyibe kerül a belépő? Napijegy felnőtteknek hétköznap 4990 forint, hétvégén 5690 forint, gyerekeknek 14 éves korig hétköznap 2490 forint, hétvégén 2840 forint. További infó itt.

Napfényfürdő Aquapolis, Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő

Hol van? Szeged, Torontál tér 1.

Mit tud? A Napfényfürdő Aquapolis élményfürdőjében kilenc beltéri csúszda található, a létesítmény büszkesége a harmincméteres toronyból induló, lifttel megközelíthető 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszda – ez Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb. De az ugyaninnen induló, 223 méter hosszú, zárt óriáscsúszda kamikaze szakasszal sem rossz.

 

A csíkos hagyma a legjobb!
Galéria: Mit tudnak a hazai aquaparkok?
Napfényfürdő AquapolisNapfényfürdő Aquapolis

 Persze vannak kisebb csúszdák is, így például egy rövidebb beltéri kamikaze, vagy a különleges hagyma alakú csúszda, de van lankásabb családi csúszda is. A csúszdák mellett sodrófolyosóval, gejzírekkel, vízi barlanggal és vízfüggönnyel szórakoztató nagy medencét is találunk. A kisebbeket egy aprócska gyerekmedence várja két bébicsúszdával.

Mennyibe kerül a belépő? Felnőtteknek hétköznapokon 3200 forint, hétvégén 4500 forint. Gyerekeknek hétvégén 2250 forint, hétköznap 1600 forint. További infó itt.

Sárvárfürdő – Családi élményfürdő

Hol van? Sárvár, Vadkert utca 1.

Mit tud? A Sárvári fürdő családi részlegén mindenki kedvére válogathat a különböző méretű és meredekségű csúszdák, családi és gyermekmedencék között.

Az egyik gyerekmedence
Galéria: Mit tudnak a hazai aquaparkok?
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Az ötezer négyzetméteres épületben hullámmedence, játékokkal teli bébimedence babacsúszdával, vízi ágyúkkal, spriccelőkapuval tarkított gyermekmedence, széles családi csúszda, három óriáscsúszda, huszonöt méteres úszómedence, és egy óriási jakuzzi kapott helyet.

Mennyibe kerül a belépő? Felnőtteknek 3200 forint, gyerekeknek 1700 forint. További infó itt.

Wellness, ami formába hoz
A tavaszi fáradtság leküzdésére számtalan lehetőség adódik a wellness szállodák háza táján. Lazító termálfürdőzés, frissítő csobbanás, forró szaunák, kényeztető masszázsok nyújtják a megújulás élményét. Az egészségtudatosakat léböjtkúrák, az aktív kikapcsolódás híveit mozgásprogramok, bakancsos túrák várják. Válasszon wellness pihenést a Danubius szállodák kínálatából! További információért kattintson ide! (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek