Csúcstechnikával védenék a fürdőzőket a cápáktól

  A cápák elleni védekezés újszerű, a tengeri ragadozókat lehetőleg életben hagyó technikáiról kezdődött nagy nemzetközi tanácskozás kedden az ausztráliai Sydneyben egy példátlan cápatámadás-sorozat után.

   

  A tavalyi hárommal szemben idén eddig 14 cápatámadás történt a délkeleti Új-Dél-Wales állam 2000 kilométeres partvidéke mentén. Februárban egy japán szörfös életét vesztette, miután egy cápa letépte a lábait. A támadások súlyosabb sérültjei közül többen még most is kórházban lábadoznak.

  A tanácskozáson összegyűlt 70 nemzetközi cápaszakértő tudományosan megalapozott megoldásokat keres a problémára. Megvitatják Új-Dél-Wales állam kormányának előterjesztését, amely kíméletes ötleteket tartalmaz, például olyan "villanykerítést", amelyet a hullámok energiája működtetne. A rendkívüli tanácskozás nem titkolt célja az aggódó közvélemény megnyugtatása is - írja az MTI.

  Állatvédők dicsérték a délkelet-ausztráliai állam kormányát, amiért az állatok életét megkímélő ötletekkel is előállt az előterjesztésben. Szerintük ez az első eltávolodás attól az ósdi felfogástól, amely szerint egyedül a cápák megölésével lehet megmenteni az emberéleteket. Egy, a "cápacsúcshoz" időzített tanulmány szerint csekély a társadalmi támogatottsága a keményvonalas megoldásnak. A felmérés szerint az érintett térség lakosságának 80 százaléka ellenzi a cápairtást mint a cápatámadások elleni védekezés eszközét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!