4+1 tipp a tökéletes wellness hétvégéhez

Kit ne csigázna fel egy pihentető wellness hétvége gondolata? Mégis sokan hiányérzettel térnek haza, hiába utaztak álmaik luxusszállodájába, vagy a leghangulatosabb családi wellness szállóba, ahol valaha jártak. Adunk pár tippet, amit, ha megfogad, a következő wellness hétvégéje garantált siker lesz.

Ha hiszi, ha nem, néhány egyszerű trükk is csodákra képes, mert nem csak a körülményeken, de a mi hozzáállásunkon is múlik, hogy minden klappoljon.

1. Maxolja ki a reggelit!

Ön is azok közé tartozik, akik egy wellness hétvégétől a tökéletes újjászületést várják? A jó közérzethez az egészséges táplálkozás is nagyban hozzájárul, de ez korántsem jelenti feltétlenül azt, hogy koplalnunk kell. Élvezze ki, hogy nyaral, és végre van ideje kényelmesen kezdeni napot. Használja ki, hogy nem magának kell elkészítenie a reggelit, és lakmározzon, amennyit csak jól esik, hiszen ez a nap legfontosabb étkezése. Ha a reggelinek megadja a módját, napközben már meglesz a kellő energiaszintje ahhoz, hogy a többi étkezésnél ne essen nehezére lemondani a bűnösnek ítélt étkekről. Próbálja ki, nekünk bevált!

Galéria: 4+1 tipp a tökéletes wellness hétvégéhezFotó: Bildagentur-Online/mcphoto / Northfoto

2. Kezdje sporttal a napot!

Sokkal könnyebb életmódot váltani, amikor egy kicsit kiszakadunk a mindennapi környezetünkből. Ennek feltehetően az az oka, hogy ilyenkor kevesebb dolog emlékeztet minket a korábban megélt kudarcokra. De az új ingerek, a pozitív, örömteli élmények is segítenek meglépni azt, amire egyébként nem érezzük képesnek magunkat. Gondoljon hát úgy a wellness hétvégére, mint egy új kezdetre és már az első nap, ébredés után tegye meg az első lépést a kitűzött cél felé.

Nem kell rögtön nagy fába vágni a fejszét: keressen a neten néhány kezdő jógagyakorlatot, nyissa ki az ablakot, engedje be a napfényt és a friss levegőt, figyelje a légzését és lépésről lépésre próbálja meg leküzdeni a határait. Sokan ódzkodnak a jógától, pedig elég egyszer, jókor és jó helyen kipróbálni ahhoz, hogy rájöjjenek, mekkora élményről maradtak le eddig. Ha pedig sikerül rávennie magát, hogy a mozgás miatt – ha akár csak tíz perccel is, de – korábban keljen fel, egész nap nyugodt lesz a lelkiismerete, hogy végre tett a változásért.

Galéria: 4+1 tipp a tökéletes wellness hétvégéhezFotó: . Photobank / Northfoto

3. Ne féljen az újdonságoktól!

Rutinos wellnesselőként valószínűleg már rég megvannak a kedvenc helyei és a jól bevált szokások, amiktől nem szívesen válna meg. Pedig ahány hely, annyi új lehetőség várja, hogy megismerje a wellness világának egy addig ismeretlen szeletét. Attól még, hogy évekkel ezelőtt egyszer köhögőrohamot kapott a gőzfürdőben, még nem kell egész hátralévő életében elkerülnie. Rengeteg olyan berögzült szokásunk van, amitől eszünk ágában sincs szabadulni, pedig így rengeteg izgalmas élménytől fosztjuk meg magunkat.

Galéria: 4+1 tipp a tökéletes wellness hétvégéhezFotó: Face To Face / Northfoto

Fogadja meg, hogy bárhová utazik, mostantól mindig kipróbál legalább egy olyan dolgot a wellness részlegen, amit korábban sosem. Ha kijött a szaunából, vegyen egy mély levegőt és húzza a fejére a jeges vizes vödröt: bármilyen borzasztónak tűnik, egy perccel később úgy fog vigyorogni, mint a tejbetök – ha mástól nem is, a büszkeségtől, hogy tényleg megcsinálta, biztosan. Vagy ha kevésbé drasztikus kezdésre vágyik, először próbálja ki, milyen érzés jégszilánkokkal bedörzsölni a szaunában felhevült bőrét, mert bizony ez sem semmi élmény.

Sárváron együtt pihen a család
Óriási strand, fedett családi fürdő, izgalmas csúszdák, kihívásokkal teli kalandpark várja a család minden tagját. Itt a rossz idő sem ronthatja el a nyaralást, hiszen a fedett fürdőben 9 csúszda, hullámmedence, gyerekmedencék és baba-világ vár aprókat és nagyobbakat. A strandon a csúszda- és medencekínálat felér egy aquaparkéval. Felhőtlen szórakozás mindenkinek!

4. Kezdjen el inni!

Ha eddig csak fogadkozott, itt az ideje, hogy végre elkezdjen odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Pihenés közben sokkal könnyebb a szervezetünkre koncentrálni, és beépíteni a napi rutinba az ivást. Bármilyen triviálisan is hangzik, mégis fontos kérdés, ugyanis a dehidratáltság felelős a legtöbb hétköznapi panaszunkért: a fejfájás, a levertség és a fáradtság is gyakran amiatt kínoz minket, mert megfeledkezünk az ivásról.

Galéria: 4+1 tipp a tökéletes wellness hétvégéhezFotó: Northfoto

Tudta, hogy egy átlagos ember teste kb. 3-4 liter vizet veszít naponta? Ezt egyébként is pótolnunk kell, de egy sportolással és szaunázással töltött wellness hétvégén ennek a sokszorosáról kell gondoskodnunk. Így ha nem szeretnénk már az első nap migrénnel küszködni, mindig legyen a kezünk ügyében egy pohár víz!

+1. Fő a változatosság!

Akármilyen jól is esik néhány napig mást sem csinálni, csak lazulni a meleg vízben, mégis van, akinek egy idő után az agyára megy, ha nincs más program. Ha ön is magára ismert, a következő utazáskor mindenképp olyan helyszínt válasszon, ahol többféle alternatíva közül is választhat, ha elunja a wellnesselést. Iktasson be városnézést, egy kellemes kirándulást, vagy izzasztó kinti sportokat a programba!

Várja a napfényes Szeged!
Szeged az ország egyik leghangulatosabb, legváltozatosabb városa. Mi teszi vonzóvá? A belváros szecessziós és eklektikus épületei, mediterrán teraszai, nyüzsgő forgataga. Továbbá a szabadtéri rendezvények, fesztiválok széles választéka, a szegedi halászlé, a Tisza nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek, nemzetközi sportesemények és a napfény, a napsütéses órák száma itt eléri a 2200 óra/évet. Kipróbálná? Töltse ki a kérdőívet, szegedi hétvégét nyerhet!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek