Hétvégén mindenki meneküljön árnyékba vagy vízpartra - előrejelzés

A hétvégén mindenki gondoskodjon napvédő krémről, napszemüvegről, fejfedőről, és igyon sok-sok folyadékot, első sorban vizet, hogy a vízveszteséget pótolhassa. Erős napsütésre, és 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletre lehet számítani ugyanis az elkövetkezendő napokban. Érdemes tehát árnyékos helyre húzódni, aki pedig tehet, csobbanjon vízbe, mielőtt kicsit már lehűtötte magát. A nyári hőségben fokozottabban kell figyelnünk az állatokra is.  

A nyári hőségben nekik is ugyan úgy szükségük van a vízpótlásra, mint az embereknek - illusztrációForrás: Shutterstock/sergey kolesnikov

Mutatjuk a koponyeg.hu előrejelzését.

Szombat
Csak fátyolfelhők szűrik a forró júliusi napsütést, nem lesz eső. Többfelé megerősödik a déli szél. Országos hőség várható 30-36 fokos maximumokkal.

Vasárnap
Túlnyomóan napos, igazi strandidő lesz. ÉNy-on estefelé előfordulhat zivatar. 32 és 37 fok közötti kánikula valószínű.

Hétfő
Reggel északon előfordulhat zápor, napközben ismét sok napsütés várható. Az ÉNy-i szél átmenetileg megerősödik. 31-32 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd és szerda
Folytatódik a nyaralóidő sok napsütéssel, 34-35 fok körüli országos hőséggel. Az ÉK-i szél néha megélénkül majd.

Egy remek programot is kínálunk a hőségben: július 6-án, szombaton 14 és 15 óra között az ország strandjain vízipisztolycsata és rekordkísérletet lesz, melynek célja az egy időben legtöbben vízipisztolyozók rekordjának megdöntése.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek