Tornádó pusztított, és víz alá került Vas vármegye, az állatokat is mentik

Áradnak a folyók és a patakok Vas vármegyében. A Rába vízgyűjtő területén az elmúlt 24 órában gyorsan felépülő és lassan mozgó zivatarcellák alakultak ki. Mivel az elmúlt időszakban több árhullám is levonult a folyón, az érkező víztömeg már nem tud beszivárogni az egyébként is átnedvesedett talajba.

Most szinte mindenhol a víz az úr Vas vármegyébenForrás: VN/vaol.hu

Ráadásul tegnap tornádó is lecsapott a Vas vármegyei Narda községre: a hatalmas erejű vihar több háztetőt megrongált, melléképületek dőltek össze és emiatt súlyos anyagi károk keletkeztek. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az intenzív záporok, azóta sem szűnnek Vas vármegyében, ahol rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat, ezért riasztást adtak ki.

Nagy Miklós, Gasztony polgármestere tájékoztatta a Vaol.hu-t, hogy vasárnap kora este a Vörös-patak elkezdett visszafolyni. A társuló belvíz miatt a település alsó része víz alá került, így az állatokat is menteni kellett.

Gasztonyban az állatokat biztonságos helyre kell szállítaniForrás: Szendi Péter/vaol.hu

A heves esőzések miatt újabb utakat utakat zárnak le az áradó folyók, patakok miatt Vas vármegyében, olvasható a Vas vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Megfeszített munkával küzdenek az árvíz ellen Vaskeresztesen is. Szombat éjfél óta védekeznek a a lakók, akik közel hétezer homokzsákot raktak ki.

Hétfőn, a délelőtti órákban víz alá került Horvátzsidányban a Hideg utca.

Délután 16-17 órára várható a Rába tetőzése Körmendnél, akár 530 centiméter is lehet a vízszint!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek