A pünkösdi hétvégén könnyebben eljuthatunk vonattal a Velencei-tó és a Balaton térségébe

A MÁV vonatai bizonyos szakaszokon a pünkösdi hétvégén több kocsival közlekednek és a Volánbusz járatainak menetrendje is módosul.

Könnyebben eljutunk pünkösdkor a Balatonhoz - illusztrációForrás: MÁV Facebook oldala

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes. Az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek – közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel.

A lehetőségekhez képest - a helyjegyek elővételi vásárlásától függően - a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest-Nagykanizsa közötti Tópart, a Budapest-Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest-Békéscsaba közötti Békés, a Budapest-Cegléd-Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony és Göcsej, valamint a Budapest és Pécs közötti Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. További kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi.

Megnövelik a Velencei-tó és a Balaton térségébe közlekedő vonatok kapacitását 

A Déli pályaudvar–Székesfehérvár közötti Z30-as vonatok egy része három egységből álló FLIRT motorvonattal közlekedik, a Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár közötti G43-as vonatok egy része pedig nagy befogadó képességű, emeletes KISS motorvonatból áll. Ezekkel többen utazhatnak és több kerékpár is szállítható. Kerékpáros utasoknak a Déli pályaudvarról 8:40-kor és 9:40-kor induló G30-as vonatokat ajánlja a MÁV, amelyek nagy kapacitású kerékpárszállító kocsikkal közlekednek.

illusztrációForrás: MÁV csoport

Május 18-án és 19-én három egységgel közlekedik a FLIRT motorvonat a Balaton partján a következő járatok esetében, így nagyobb kapacitást biztosítunk a Déli pályaudvarról Balatonszentgyörgye 8:05-kor és a Balatonszentgyörgyről 12:15-kor induló Déli->Parti InterRégió, 20-án pedig a Déli pályaudvarról 10:05-kor induló Déli->Parti InterRégió esetében.

A Volánbuszok menetrendje is megváltozik

A háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul: május 19-én, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, 20-án, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 21-én, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Pünkösdkor a munkaszüneti napi menetrend szerint járnak a HÉV-ek, bizonyos vonalakon pedig ritkábban közlekednek – áll a közleményben.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek