Ebbe a magyar városba zarándokolnak a cseresznyefa virágzás rajongói

„Ha hazajövök Kaposvárra, akkor mindig megcsodáljuk a cseresznyefákat, idén nagyon korán virágoznak, április végén szoktak" – mondta el Lakos Erika a sonline.hu-nak. A városban a Berzsenyi parkban, a belvárosban és a Kassa utcában is ültettek japán cseresznyefákat.

Virágzanak a cseresznyefák KaposváronForrás: Kaposvár Most/Facebook

A Temesvár utca igazi zarándokhellyé vált az évek alatt. Itt több, mint harmincöt éve ültették a fákat. 2018-ban nagy volumenű metszést kellett rajtuk végrehajtani, mivel a kérgeken gombásodás és egyéb betegségek jelei jelentek meg.

Az elmúlt hat évben regenerálódtak a fák és azóta minden tavasszal újra megcsodálhatják rózsaszín virágaikat a helyiek és a turisták.

A cseresznyevirágzással, azaz a szakurával kapcsolatos hagyományok, a japán császári udvarból indultak, majd később a köznép körében is elterjedtek. Minden évben ünnepségeket, úgynevezett hanamit tartanak az emberek a távol-keleti országban, ahol rengeteg a cseresznyefa, hogy a tavasz egyik legszebb jelenségét csodálják. Tegnap írtunk róla, hogy nemsokára Budapesten, a Füvészkertben is gyönyörködhetünk a virágzó cseresznyefákban a Sakura fesztiválon. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek