Ezen a napon 100 forintért látogatható a szülinapos Bükki Csillagda

2024. március 8-án ünnepség keretében idézi fel a répáshutai Bükki Csillagda elmúlt 2 évének eseményeit, eredményeit és beszámolnak a nagyközönség számára idei terveikről, programjaikról is. Ezek után csillagászati tárlatvezetőik a Bükki Csillagos Égbolt-park területén készített asztrofotókat is bemutatják - írja a bnpi.hu.

A Bükki Csillagdából megfigyelhetőek a meteoritok és a fényjelenségekForrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Ezen a napon a Bükki Csillagda ugyan csak 11.00-kor nyit, de rendkívül kedvezményes áron, 100 Ft-os regisztrációs jeggyel lesz látogatható és csak helyszíni jegyvásárlással. Az ünnepséget követően a planetáriumban folyamatosan 3D-s vetítések zajlanak majd a Naprendszerünkről szóló kiállítás megtekintésén és az obszervatóriumi bemutatón túl.

Még egy különlegességgel is kiegészül a nap programja: a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegyet elnyert termelők elhozzák termékeiket – mézeket, lekvárokat, szörpöket, smoothie-kat, szappanokat, szépségápolási terméket, gyékénykosarakat stb. –, amelyek meg is vásárolhatók a helyszínen. Aki ezen a napon a Csillagda látogatója lesz, garantált ajándékkal térhet haza, ígérik a szervezők.

A március 9-ét és 10-ét ugyancsak az ünneplésnek szentelik: ezen a hétvégén minden látogató kedvezményes 2500 forintos jegyárakon, illetve 9500 forintos családi jeggyel (2 felnőtt+2 gyerek) vehet részt a Bükki Csillagda komplex, nappali programján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek