Hamarosan látogatható lesz a megújult Tatai Csillagda

Szeptember 21-én átadták a felújított Tatai Csillagda épületét, és hamarosan a közönség számára is látogatható lesz a benne foglalt múzeummal együtt.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A Tatai Csillagda egy magyar-szlovák projekt keretében újult meg az ógyallai Szlovák Központi Csillagvizsgálóval együtt, a beruházás értéke 300 millió forint volt. Kibővítették a Tatai Csillagda épületét, a felújítás pedig lehetővé teszi, hogy professzionális megfigyeléseket végezzenek a szlovák csillagvizsgáló tudományos munkájához kapcsolódóan, ugyanakkor helyet biztosít a látogatóknak nyújtott új szolgáltatások számára. Az átalakításoknak köszönhetően méltó otthont talált az interaktív múzeumban kiállított Posztoczky örökség is, írja Tata város hivatalos oldala.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A TIT Posztoczky Károly Csillagvizsgáló és Múzeum az érdeklődők számára egyelőre még nem látogatható, de a csillagda hivatalos oldala szerint októberben megnyitják a nagyközönség előtt is. A zárva tartás ideje alatt a Pötörke-malomban tartanak előadásokat, a távcsöves bemutatókra pedig a Pötörke-malom melletti tóparton kerül sor.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek