Megépült a Magyarországot és Szlovákiát összekötő legújabb híd

Elkészült és át is adták az Ipoly fölött húzódó Szent Borbála-hidat, de az átkelőt még nem lehet használni a folyó áradása miatt. Amint a vízszint visszahúzódik, gyorsan Szlovákiában lehetünk. A Szent Borbála-híd már a negyvenedik határátkelési pont a két ország határán.

Tizennégy év alatt tizennyolc új határátkelési pontot sikerült átadni, és a 2014-ben tervezett összes Ipoly-hidat megépítették. Magyarország a jövőben is elkötelezett amellett, hogy minél több határátkelési pontot létesítsen Szlovákiával – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a magyarországi Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég között 2,9 milliárd forintból épült új Ipoly-híd projektzáró eseményén Drégelypalánkon. 

A tárcavezető rámutatott: Magyarországnak Szlovákiával a leghosszabb, 654 kilométeres a közös határszakasza, amelyen 2010-ben mindössze 22 helyen lehetett átkelni. A két ország határán, tizennégy év alatt tizennyolc új határátkelési pontot sikerült átadni, így a Szent Borbála-híd már a negyvenedik.

Szlovákia a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere a magyar gazdaság szereplőinek: 2022-ben több mint 17 milliárd eurós kereskedelmi forgalmat bonyolítottak le, többet, mint bármikor azelőtt, írja a vg.hu.

(Borítófotó: Szijjártó Péter/Facebook)

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek