Lélegzetelállító videó: Befejeződött a Szegedi Dóm harangtornyainak felújítása

A belvárosban található Dóm Szeged látképének meghatározó pontja. A Fogadalmi Templomként is ismert ikonikus épület a TV torony után a második legmagasabb építmény a városban. A Tisza-part közelében elhelyezkedő templomot és környékét egy többéves folyamat során felújították, zöldfelületeit rendezték, ám csak idén került sor a harangtornyok restaurálására. Megtisztították és javították a tornyok kő és téglafelületeit és egyéb díszítőelemeit, megújultak a nyílászárók, valamint az órák mutatói és üvegmozaikjai is.

Az állványzatot tervező Peri Magyarország egy lélegzetelállító drónvideóban örökítette meg a munkálatok legizgalmasabb részét, azt, ahogy az alpinisták szédítő magasságokban dolgoznak a torony csúcsának a felújításán.

A Szegedi DómForrás: Travelo

A Szeged jelképének is tekinthető Dóm nemcsak vallási, de kulturális és turisztikai szempontból is fontos. A város felőli toronyból lenyűgöző kilátás nyílik Szegedre, ezért évente sokan felkapaszkodnak rá. A kilátást a videón még magasabbról, a csúcsdísz magasságából élvezhetjük, ahonnan láthatjuk a Belvárosi Hidat, a Fogadalmi Templom mellett álló Szegedi Szent Miklós Szerb Ortodox templomot, valamint a Nagyáruházat is, olvasható a Peri sajtóközleményében.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek