Megújult a győri kampusz ikonikus függőhídja

A győri Széchenyi István Egyetem laborépületei és a központi tanulmányi épület között már 1975 óta létezik egy szokványosnak aligha mondható átjáró. A kampusz ikonikus függőhídja ugyanis egy komplett vasúti kocsi, amelyet beépítettek az épületekbe.

A vonat nem csak folyosó, hanem jelkép is, hiszen közlekedésmérnököket is képeznek itt, a Máv pedig meghatározó szakmai partner az oktatásban, többek között bírálókkal, konzulensekkel is segíti a sikeres szakdolgozatok elkészülését.

Forrás: MÁV

Ez a közel 50 éves híd most a vasúttársaságnak köszönhetően a Máv-Volán csoport új arculatának megfelelő modern külsőt és belsőt kapott. A felújítási munkákat a vállalatcsoport vasúti pályaépítéssel és felújítással foglalkozó leányvállalata, a Máv FKG végezte.

Győri kampusz függőhídjaForrás: MÁV

A belső felújítás során a teljes padlóburkolatot kicserélték, megújult az oldalsó burkolat, az ajtókat lefestették, az ablaküveg pedig sötétítő fóliát kapott. A belső matricázás modern és látványos környezetet teremt az áthaladóknak, egy tévéképernyőn pedig a MÁV Széchenyi-egyetemhez köthető tartalmai jelennek meg. Ezen lesznek olvashatók többek közt a képzésekkel és az ösztöndíjjal kapcsolatos, hallgatóknak szóló információk, illetve események, programok ajánlói, írja a vasúttársaság, közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek