Íme a Top belföldi úti célok 2023 decemberében!

Kezdődik az adventi időszak, és ezt sokan utazással teszik még varázslatosabbá. A karácsony közeledtével egyre több tematikus városi rendezvény is várja a kíváncsi kalandorokat. A Szallas.hu szerint már dübörögnek a szilveszteri foglalások, és a karácsonyi napokra is megindult a kereslet.

Szeged is dobogós lett a népszerűségi listán, nem is csoda, ha ilyen ott az adventi hangulat - illusztrációForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Már jó pár wellness hotel teltházas az ünnepekre, és a városi szállodákban az adventi hétvégék is keresettek. Ilyenkor többen foglalják a wellness-ajánlatokat, és keresik a kimondottan ünnepi csomagokat és programokat, illetve a magasabb színvonalú szolgáltatásokat.

A főváros, Eger, Szeged, Pécs és Hévíz után Gyula, Debrecen, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sopron vezetik a legkedveltebb úti célok listáját a decemberben utazók körében. Valamennyi település színes adventi forgataggal, karácsonyi vásárokkal, korcsolyázási lehetőséggel, hütte hangulattal várja a látogatókat.

Eger Török fürdője igazán népszerű hely télvíz idején - illusztrációForrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Természetesen a fürdők, wellness hotelek is népszerűek, illetve a gasztronómiai események is mágnesként vonzzák az érdeklődőket. A szállásadók is igyekeznek a vendégek kedvében járni. Sok helyen forralt bor, puncs, élőzenés est, karácsonyfa dísz- és mézeskalács készítéssel várják az utazókat az adventi időszakban.

Top belföldi úti célok 2023 decemberében

1. Budapest

2. Eger

3. Szeged

4. Pécs

5. Hévíz

6. Gyula

7. Debrecen

8. Hajdúszoboszló

9. Zalakaros

10. Sopron

Az összesített előfoglalások alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 16 ezer forint decemberben, ami 17 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A hotelek esetén ez 24 800, az apartmanoknál 9 300, a vendégházaknál 9 900, a panzióknál pedig 12 300 forint, tudtuk meg a Szállás.hu sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek