Frakkos madarakkal köszöntjük a napot Nyíregyházáról!

A Modern Városok Program keretében épülő Jégkorszak Interaktív Állatbemutató, mely az ország legnagyobb vidéki állatkerti beruházása, bár csak jövő tavasszal nyílik, az első lakóit a Humboldt- pingvineket a külső medencében már láthatják a vendégek.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark / Press

Az Európai Fajmegőrzési Programban egy tenyészközpontot hozott létre az országban csak itt látható pingvinfajból, így a különböző genetikai tulajdonságokkal rendelkező egyedek más-más állatkertből érkeztek.

A madarak több turnusban érkeztek Nyíregyházára. Augusztusban Svédországból és Németországból, míg most két másik német állatkertből és Szlovákiából jötteík, így a kolónia egyedszáma jelenleg 15 fős.

A frakkos állatok napról napra egyre bátrabban mozognak a területükön, ahol a vendégek a víz alatt is megcsodálhatják őket.

Az étvágyukra sincs panasz, naponta 6kg-nyi kapelint és heringet fogyasztanak.

A pingvinekre jellemzően ez a faj is tengerközeli életet él, a partra csak fészket rakni jár. Chile és Peru partvidékén őshonos. Neve, az élőhelyének közelében található Humboldt áramlatra utal, melyet Alexander von Humboldt felfedezőről neveztek el - olvasható a Nyíregyházi Állatpark közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek