Még egyszer utoljára éld át a nyarat: Levendulaszüret lesz Debrecenben

A levendula szedd magad akció nem tartozik a tipikus októberi hétvégi programok közé. A levendula virágzás nyáron van, általában június elejétől július végéig tart, a levendulaszedő programok erre az időszakra jellemzők. Azért olyan különleges hír, hogy a debreceni Ónodi-levendulásban másodvirágzás miatt egy hétvégére októberben is megnyitja a kapukat, hogy az idén utoljára mindenki, aki szeretné, feltölthesse a levendula-készleteit.

A kép illusztrációForrás: Facebook/Szeged Tudományegyetem Füvészkert/Zalatnai_Marta

Hálásak vagyunk az időjárásnak és a levendula töveinknek, melyek ismét megörvendeztettek bennünket a szép lila virágaikkal" - írja a kert közösségi média posztjában.

Az időpont október 7. szombat és 8. vasárnap, amikor 10 és délután 5 óra között várják az érdeklődőket. A szedő táska ára 1000 forint, ha fotózni is szeretnél, akkor 5000 forintot kell fizetned. Ha szeretnél levendulát hazavinni, akkor érdemes ollót vinned magaddal, mert csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, ha azonban csak sétálnál a kertben, de nem szeretnél szüretelni, csak 500 forintot kell fizetned.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek