Végleg bezár a gödöllői kisvasút

A Gödöllői Erdei Vasút október 2-ával végleg megszűnik – írják a kisvasutat működtető egyesület Facebook oldalán. 

A gödöllői kisvasút sokak arcára csalt mosolyt az utóbbi évekbenForrás: Facebook/Gödöllői Kisvasút

Mint írják, a kisvasút az évek alatt a térség egyik legmeghatározóbb turisztikai eleme lett és számos gyermek, felnőtt arcára csalt mosolyt. A munkálatokat 2017-ben kezdték meg, akkor a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve. A kisvasút létrejöttének célja az egyesület által összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteményének méltó helyre való elhelyezése és bemutatása mellett a térség és az Arborétum turisztikai felfuttatása is célkitűzés volt. 

Kiderült, hogy az Arborétum területe kezelőt váltott és a Pilisi Parkerdő az együttműködésben vállalt szerepét átadta az új kezelőnek.

Sajnos az új kezelő más koncepciót szánt a terület hasznosításának, amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. Helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet. – írják a Facebookon.


A Gödöllői Erdei Vasút célja, hogy a projektet átmentsék és tovább folytathassák egy befogadó környezetben. Aki szeretné elbúcsúztatni és még utoljára kiélvezni a gödöllői kisvasutat, az szeptember utolsó szombatján megteheti. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek