Fotókon a vívó flashmob a Sándor-palota előtt

A Várban, a Sándor-palota előtt tartotta központi eseményét a vívás világnapján a magyar sportági szövetség (MVSZ). Ebből az alkalomból a Szent György téren villámcsődület (flashmob) alakult ki több száz vívó részvételével, és itt köszöntötték a 60 évvel ezelőtti világbajnokság női tőr dobogósait is. Az eseményről a MTI fotósa, Balogh Zoltán készített sorozatot.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Sem előtte, sem utána

A gdanski vb-n olyasmi történt 1963-ban, ami sem előtte, sem utána egyszer sem: a női tőrözők egyéni versenyében három magyar állhatott dobogóra, Rejtő Ildikó lett az arany-, Dömölky Lídia az ezüst-, Juhász Katalin a bronzérmes. A klasszis vívók elfogadták a felkérést, így mindhármójukat köszönthették az ünnepségre összegyűltek.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A világnap megünneplésére több száz, vívóruhába öltözött sportoló, illetve felnőtt és korosztályos világ- és Európa-bajnok társaságában került sor, akik ezt követően a korábbi nagyságok tiszteletére elénekelték a magyar himnuszt.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Szent György tér parkját sportolók töltötték be, turisták készítettek fotókat. Az idei, milánói vb-n győztes versenyzők közül ott volt a teljes női kardcsapat - Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca -, az egyéniben aranyérmes párbajtőröző Koch Máté, valamint a férfi kardválogatottból Decsi Tamás.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ezt követte a tényleges flashmob, azaz az ötperces szabadvívás, befejezésként pedig csoportkép készült a Sándor-palota erkélyéről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek