Ennyi pénzt költenek a magyarok idén nyaralásra

 A K&H első negyedéves felméréséből kiderült, hogy az idén vakációt tervező magyarok mennyit szánnak a nyaralásra – adta hírül a TermalOnline.

A magyarok többsége idén belföldön nyaral - illusztrációForrás: Shutterstock/Droneandy

A mindennapos bizonytalanság és az árak emelkedése miatt csökkent a magyarok utazási kedve. A felmérésben a 30 és 59 évesek utazási terveit vizsgálták, amelyből kiderült, hogy 52 százalékuk tervez vakációt belföldön vagy külföldön, és átlagosan 296 ezer forintot szánnak a nyaralásra. 

A felmérésből az is kiderült, hogy a magyarok 24 százaléka hosszabb, ötnapos belföldi pihenést, 16 százalékuk külföldi nyaralást tervez. Ez csökkenést jelent a tavalyi évhez képest, amikor is 42 és 26 százalékos volt ez az arány. 

Az adatok szerint a nyaralást tervezők 41 százaléka kettesben utazik majd, 20 százalékuk hármasban, 20 százalékuk pedig egyedül nyaralna. Az egyedül utazók költik a legtöbbet, egy főre vetítve átlagosan 150 000 forintot, a kettesben utazók fejenként 100 000 forintot szánnak a nyaralásra. 

Viszonylag sok 3 fős család megy nyaralni idén - illusztrációForrás: Shutterstock/Sunny Studio

A válaszadók túlnyomó része (67%) teljes egészében, további 24 százalékuk pedig jelentős mértékben saját jövedelemből, megtakarításból fizeti a nyaralását, míg 16 százalákuk a család segítségével jut el vakációzni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek