A jó idő meghozta a gárdonyi strandnyitásokat

Nem lehet elfelejteni, hogy tavaly nyáron azzal a szomorú hírrel volt tele a sajtó, hogy a tartós hőség és a csapadékhiány miatt a Velencei-tó vízállása drasztikusan lecsökkent. Sosem volt még ennyire alacsony a tó vízszintje és a róla készült fotók is fájdalmasak voltak. Azok számára is, akik még csak nem is a környéken laknak. Augusztusban akadt olyan nap, hogy mindössze 55 centiméteres volt a vízszint.

Velencei-tóForrás: Susulyka/commons.wikimedia.org

A Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. most arról számolt be, hogy a Velencei-tó vízszintje majdnem 60 centimétert emelkedett, és immár alkalmas a strandolásra. Éppen ezért 4 darab, a cég által üzemeltetett strand meg is nyitott a pünkösdi hétvégén.

Gárdony-Agárd területén már lehet látogatni a Park Strandot, a Napsugár Strandot, a Tini Szabadstrandot, valamint a gárdonyi Sirály Strandot. A vízminőség a legfrissebb laboratóriumi vizsgálatok alapján mindegyik strandon kiváló.

A jegyárak a következőképpen alakulnak: a homokos partú, gyerekbarát Napsugár Strandon az egész napos felnőtt belépő 1500 forint, a diák és nyugdíjas 1300 forint, a családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) 4500 forintba kerül - olvasható a Turizmus.com oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek