A zenés ovi tornától a puhaorrú pónikig: Programajánló gyereknapra

Ingyenes gyerekkoncertek, mesejátékok, csillámtetkó készítés, vásári bábjátékok és megannyi program teszi felejthetetlenné az ország számos pontján a mai gyereknapot. Mivel ezen a vasárnapon minden figyelem a kicsiknek jut, ezért mi is gyereknapi programötleteket hoztunk nektek. 

A Millenium Parkban zenés ovi tornával indul a nap. Lesz ugrálóvár, arcfestés, kézműveskedés, bűvészshow, mesejátékok, gyerekkoncertek és lufihajtogatás. A 9. kerületi park minden kisgyerekes családot szeretettel vár reggeltől kifulladásig.

A programok ingyenesek és reggel 9:10-kor zenés ovi tornával kezdődnek. Ha film- és szuperhősrajongók vagytok, és szívesen fotózkodnátok családostul Darth Vader vagy Spiderman társaságában, akkor is itt a helyetek.

Vattacukor helyett tartalmas programok a MÜPA-ban

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából, ahol zenék és mesék fogják szórakoztatni a közönséget három színpadon. Bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a "vattacukor-émények" helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.

A Müpa Gyereknap azoknak szól, akik tartalmas programokkal töltenék el ezt a napotForrás: MÜPA/Facebook

Szimulációs játékokon keresztül próbálhatjuk ki, milyen lehet a látássérültek élete, lesz népi kosaras körhinta, és egy sárkányvárra is számíthatunk.

Lufihajtogatás Gödön

Ha a mai napra már megvan a programunk, Gödön még holnap is megünnepelhetjük a gyereknapot. Május 29-én a gödi Tó-bisztró lufihajtogatós bohóccal, arcfestéssel és csillámtetkóval, fagyival és vattacukorral vár minden korosztályt, minden mennyiségben.

A gödi Tó bisztró május 29-én vár gyereknapi attrakciókkalForrás: Tó bisztró/Facebook

A programok 10 órakor kezdődnek, 17 óráig pedig bármikor felmérhetjük állóképességünket egy helyben kerékpározási versenyen. A biciklit kicsiknek és nagyoknak is biztosítják, eredményhirdetés pedig 18 órakor lesz.

Veszprém legnagyobb gyerekfesztiválja

Veszprém történetének legnagyobb gyerekfesztiválja május 27. és 29. között éri el a csúcspontját. A GyereKert, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül valósult meg. A színházkertben megrendezett eseményen többek között ingyenes koncertek, bábszínházi előadások és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

A GyereKert VeszprémbenForrás: GyereKert Veszprém/Facebook

A Kezes-lábas játszóházban vastelepi roncsbringákból, ipari hulladékból, háztartási lomokból épített különleges élményjátékokat próbálhatunk ki, és beköszön a Kertbe a X. Színházi Olimpia is, amelynek keretében egy brit társulat vásári bábjátékát és az Ariel bábszínház A csizmás kandúr című előadását is megtekinthetjük.

Az árnyas kertek alatti Vöröstói Játékfesztivál

Árnyas, kedves kertek alatt halkan puffanó petanque-kal, repülő babzsákkal, surranó csúzlival találkozhatunk. Falusi triatlon ódon bringák csilingelésével, talicskacsikorgással, szalmazizegéssel. Kézműves és játékasztalok, a színpadokon furulya, énekszó, és megelevenedő bábok várják mindazokat, akik a május 27. és 29. között megrendezett Vöröstói Játékfesztiválra érkeznek.

Árnyas, kedves kertek alatt lesznek a gyerekprogramok a Vöröstói JátékfesztiválonForrás: Vöröstói Játékfesztivál/Facebook

Puha póniorrok várnak Csillebércen

És még egy utolsó rendhagyó programot ajánlanánk a figyelmetekbe. Csillebérc közelében, a Konkoly-Thege Miklós úton található a Piczinke Póniudvar, ami olyan hangulatú, mintha a nagyi vidéki házába látogatnánk. Van szuper játszótér, bájos állatok, akiket meg is lehet simogatni, és helyben kapható csemegével meg lehet etetni. Friss a levegő, sok a tér és az inger, így biztos mindenki talál magának elfoglaltságot.

Forrás: Piczinke Póniudvar / Facebook.com

Persze a póniudvar is készül külön gyereknapi programokkal, sőt már szombat óta zajlik náluk a vigasság, és pünkösd hétfőn is tartani fog. Ha végigcsodáltunk és símogattunk minden állatot és beleszerettünk minden egyes puhaorrú póniba, akkor leülhetünk egy  kicsit a kézművessarokba, vagy játszhatunk olyan pünkösdhöz kapcsolódó játékokat, mint például a pünkösdi rózsahajtó vagy a lufimalac-kergető, a pünkösdikirály- és királynő-fotósarokban pedig emékezetes képek készülhetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek