Még a bélyeg is csokoládéízű lesz idén Szerencsen

Éppen száz éve, hogy a szerencsi csokoládégyár megalakult, aminek alkalmából egész éven át programokkal emlékeznek az ország egyik legismertebb édességéről Szerencsen, írja az MTI.

A Szerencsi Rákóczi VárForrás: Polyák Attila - Travelo

Június 8-án nyílik meg a Zempléni Múzeum Édes évek - A szerencsi csokoládégyártás 100 éve című kiállítása, amely a szerencsi kakaó- és csokoládégyártás történetének legfontosabb eseményeit és állomásait mutatja be. Ugyanezen a napon egy albumszerű centenáriumi kötet is megjelenik, amely a "Szerencsi" - A kakaó- és csokoládégyártás története Szerencsen címet viseli. A kiadvány amellett, hogy leírja a csokigyártás száz évének történetét, fotókon keresztül is betekintést enged a gyártás kulisszái mögé. A kiállítás megnyitójára a múzeum egy macskanyelves képes levelezőlapot is tervez kiadni, első napi bélyegzéssel. Aprópó képeslapok! Ha már Szerencsen járunk, mindenképp nézzük meg az ország legnagyobb képeslapgyűjteményét, ahol akár 1902-ből származó darabokat is megtekinthetünk. Szerencs és a közelben lévő világörökségi borvidékünk látnivalóiról itt írtunk bővebben.

A jövőt ábrázoló retro képeslapok a zempléni MúzeumbanForrás: Polyák Attila - Travelo

A másik fontos dátum augusztus 26-27., ugyanis ekkor rendezik meg Szerencsen az Artúr Napok Fesztivált, amelyre idén is készül csokoládészobor, és ahol minden a csokoládéról és a szórakozásról fog szólni. A rendezvény ideje alatt a Szerencsi Bonbon Kft., megnyitja kapuit a látogatók előtt, betekintést engedve a csokoládégyártás folyamataiba. Emellett a Magyar Postával együttműködve egy emlékbélyeget is kiadnak, amelynek hátoldala a tervek szerint csokoládéízű lesz.

Szerencsi BonbonForrás: Szerencsi Bonbon/Facebook

A centenáriumi programokból a Nestlé is kiveszi a részét, hiszen az Artúr Napok alatt ők is megtartják saját ünnepségüket, emellett megújul a szerencsi gyárhoz tartozó diósgyőri gyáregység épülete, a folyosókon fotókon keresztül emlékeznek a gyár múltjára és annak udvarán egy külső kiállítással is készülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek