Már a nyitás előtti pályaellenőrzésnél tart a Síaréna Vibe Park

Az eplényi Síaréna Vibe Park már tűkön ül, hogy végre megérkezzenek a beígért mínuszok, és megnyithasson a síelni vágyók előtt. Honlapjukon azt jelezték, hogy már január 21-én szerették volna megnyitni az  A1-es és T1-es pályáikat, de ahogy írták, sajnos „beenyhítettek" az időjárási modellek. A korábban beígért -4 Celsius-fokos éjszakák helyett -1 Celsius-fokot jósoltak. Hóágyúzás szempontjából ez sajnos nagyon nem mindegy.

Addig amíg a hegytetőn -3 Celsius-fok körül alakult a hőmérséklet, és viszonylag sok havat tudtak gyártani, addig a völgyben csak pár órát működhettek a hóágyúk. A január 23-i Facebook-poszt szerint ez azt jelenti, hogy a felső 700 méteren hóágyúzott hóalapon lehet csúszni, a lenti 300-400 méteren viszont még "csak" természetes hóréteg van egyelőre. A lenti szakasz készítéséhez várják a mínuszokat.

Hóágyúzásra váró vizük rengeteg van, ezért a síaréna dolgozói úgy készülnek, hogy a hét második felében több pályával várják vissza a törzsvendégeket és az új csúszókat. A friss hírekkel kapcsolatban érdemes figyelni a síaréna honlapját és Facebook-oldalát.

A nyitókép felvétele régebben készült a Síaréna Vibe Parkban - forrás: Facebook.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek