Díszkivilágított, faros Ikarussal roboghatunk keresztül a városon

Rendhagyó múzeumpedagógiai élményutazással várja az érdeklődőket a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum decemberben és januárban. Az esemény címe Mozgó Múzeum. A program különlegessége, hogy az érdeklődők egy farmotoros Ikarus 66-os buszon járhatják be Budapest belvárosát, egyben megismerhetik a jármű korának világát.

Forrás: Közlekedési Múzeum / Facebook.com

A nosztalgiabusz a Hősök teréről, a Műcsarnok főbejárata elől indul és ugyanoda érkezik vissza. A busz indulási és érkezési pontja azonos, csak itt lehet fel-, és leszállni. A forgalomtól függően körülbelül 50 percig tart az út, és nem a jármű korából fakadóan a fűtési lehetőség csekély. Ezért érdemes melegen öltözni, viszont az ülésekre készített takarók használhatók derékmelegítésre - olvasható a Közlekedési Múzeum Facebook - oldalán.

A múzeumpedagógiai élményutazás december 28-án, 29-én és 30-án, illetve januárban minden szombaton és vasárnap elérhető lesz naponta három alkalommal, 16, 17:15, illetve 18:30-kor.

A nosztalgiautazáson egy 1973-ban készült, ikonikus, egyedi díszkivilágítással rendelkező Ikarus 66-os buszon járhatják be az érdeklődők a főváros legszebb helyeit.

A Közlekedési Múzeum Ikarus 66-osa igazán érdekes "életutat" tudhat maga mögött. Ez a konkrét busz  az utolsó tíz legyártott példány egyike volt és 1973-1983 között közlekedett, végül pedig egy méhész tulajdonába került. Az intézmény 2016-ban vásárolta meg az autóbuszt. Ahhoz, hogy végül az oldtimer minősítést is megkapja egy sor hiteles restaurálási munkán kellett végigmennie, de végül visszanyerte eredeti állapotát és üzemképességét.

Forrás: Közlekedési Múzeum / Facebook.com

A busz a programra egyedi díszkivilágítást is kap, ami bizony sok csodálkozó pillantást vonz majd maga után a városban. Aki esetleg a decemberi időpontokra már nem tud jegyet venni, az készülhet januárra is, mert a tervezett menetrend szerint január 7-8-án, 14-15-én, 21-22-én 28-29-én is indul majd egy-egy járat. Jegyek korlátozott számban elérhetők a jegy.kozlekedesimuzeum.hu oldalon (de inkább már csak a január végi időpontokra - a szerk.)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek