Látványos és hangos videó készült a Szegednél krúgató vándormadarakról

A darvak esti behúzása látvány és hangzás terén is különleges, maradandó élményt nyújt, hangulata sokakat elvarázsol. Egy videó tényleg csak kis ízelítőt nyújthat belőle, de talán kedvcsinálónak jó lehet. Aki még eddig nem látta, amint a krúgató vándormadarak sötétedés előtt többezres csapatokban repülnek a szegedi Fehér-tóhoz, érdemes egyszer élőben is megnéznie – írja közösségi oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. Nézzétek!

A csütörtöki (november 10-ei) szinkronszámlálás szerint a szegedi Fehér-tónál körülbelül 27400 daru tartózkodik. A Hortobágy mellett ez a környék a kelet-európai daruállomány kiemelt gyülekezési helye dél felé vonulásuk során. A Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben lévő Csaj-tó is egyre népszerűbb a darvak között. 

Forrás: Fotó: Végvári Zoltán/Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóság

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság évek óta rendszeresen szervez daruleső túrákat, ahol a résztvevők szem- és fültanúi lehetnek a darvak látványos esti behúzásának vagy akár hajnali ébredésüknek.

November 19-én, szombaton 11. alkalommal rendezik meg a Fehértavi Darvadozás – a madárvonulás dél-alföldi ünnepe nevű rendezvényt a szegedi Fehér-tónál.

Egész nap változatos programokkal várják a családokat Sándorfalván, a Pallavicini-kastélynál (Szabadság tér 6.) és a Szalakóta Látogatóközpontban (Szatymaz, I. körzet tanya 129.). Lesz újra madárgyűrűzés, lovaskocsis természetismereti túra és darules túrák is indulnak. A részletes programot ide kattintva nézhetitek meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek