Hihetetlen víz alatti felvételek: Így forr és bugyog egy hazai tó vize

Páratlan látványt nyújtanak a tatai Fényes Források, ahova örömmel jönnek a tapasztalt búvárok. A Grófi-, más néven Katonai-tóban hihetetlen élmény látni, ahogy a víz alatti források feltörnek a talajból, ráadásul Magyarországon nincs másik olyan tó, ahol ennyire ideálisak lennének a körülmények a megfigyeléséhez ősszel és télen. A látótávolság mintegy 5 méter, és a víz hőmérséklete a melegvízű források miatt télen sem hűl 21 fok alá. A kemma.hu legfrissebb cikkében videón is megörökítették, hogyan forr, bugyog a tó alja, hála a forrásoknak. Mutatjuk mi is! 

Varga Domonkos, a Fényes Búvárbázis üzemeltetője szerint főleg a hidegebb hónapokban keresik a búvárok a Fényes tavakat. Ilyenkor minden hétvégén jönnek a csoportok, de hétköznap is akad, aki merülni szeretne – írja egyik korábbi cikkében a kemma.hu.

A búvárok egyik kedvenc merülőhelye a Katonai-tóForrás: kemma.hu

"A Grófi, más néven Katonai-tóba egyszerre 4-5 pár, míg a Körtefás, a Sarki és a Védett-tóba pedig együtt még 4 pár mehet. Így egyszerre maximum 9 pár merülhet" – mondta, és hozzátette, hogy a Katonai-tóban a legnagyobb víz alatti forrás mintegy 5 négyzetméter átmérőjű és úgy néz ki az aljzaton levő homok, mintha forrna, ahogy meg-meg emeli a feltörő víz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek