Ezek a legnépszerűbb turistalátványosságok a Google Utcakép szerint

A Google Utcatérkép immár 15. születésnapját ünnepli. Autói 2007 óta, mitóta elindult a funkció, sok-sok kilométert tettek meg világszerte. Születésnapja alkalmából a Google összegyűjtötte azokat a helyeket, amelyre a legtöbben kattintottak a Google Utcaképben a tavalyi évben.

Forrás: Mariusz Sienko

Az Utcakép a világ több mint 220 országában elérhető, beleértve az Antarktiszt is. A szolgáltatás virtuális ablakot nyit a világra, és lehetővé teszi, hogy az otthonunk kényelméből tegyünk sétákat a legkülönlegesebb helyekre. Az Utcakép autói jelenleg is Magyarországon készítenek friss felvételeket - éppen amikor a szolgáltatás 15. születésnapját ünnepli - olvasható a cég sajtóközleményéből.

A 2021-es listát továbbra is az Országház vezeti, de nemrég nyílt Etele Pláza is helyet kapott az Utcakép legnépszerűbb nevezetességei között. Íme, a TOP 10-es lista:

A karácsonyi időszakban is sokan keresték fel az Országházat"Forrás: Nemes Irén/pixabay.com"
A legtöbbet kattintott látványosságok 2021-ben az Utcaképben
Országház
Nagy Vásárcsarnok
Budapest Nemzetközi Repülőtér
Szent István Bazilika
Halászbástya
Etele Pláza
Budai vár
Puskás Aréna
Hősök tere
Keleti pályaudvar

Helyek, amelyekre rá sem ismernél

2014 óta már az időutazás is lehetséges a Google Utcaképben. A képernyőn a bal sarok kis órájára kattintva megtekinthető, hogy hogyan változnak egyes helyek évről évre, hogyan épül, vagy éppen tűnik el egy épület az évek során - így tűnik fel egészen más színben a Ferenciek tere, és így bukkan fel 10 év átugrásával a Magyar Tudósok körútján az ELTE Természettudományi Kutatóközpont.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek