Világháborús robbanószerkezetet találtak a Mecsekben

Egy kemping közelében találtak világháborús robbanótestet a Mecsekben – tudtuk meg az MTI-től. A hal formájú robbanószerkezet egy illegálisan lerakott hulladékhalom aljáról került elő a Made in Pécs városmagazin szemétszedő akciója során, írja Visnyei Bence t. főhadnagy, a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred a Facebook-oldalán.

Ha ehhez hasonlót találunk, ne nyúljunk hozzá, azonnal értesítsük a rendőrségetForrás: Ferkó Zoltán zászlós/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred/Facebook

A szovjet gyártmányú, 50 milliméteres aknavetőgránát a Mecsekben található Mandulás kempinghez közel eső erdős területen feküdt. A helyszínre érkezett tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanóeszköz szállítható állapotú, így azt későbbi megsemmisítésre a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték.

A honvédségi tűzszerészek felhívták a figyelmet arra, hogy ezek a robbanótestek "sok évtizednyi rejtőzködés után sem veszíthetnek romboló erejükből", tehát rendkívül veszélyesek.Kiemelték, hogy ha valaki bármilyen robbanóeszköznek vélt tárgyat talál, nem szabad azt megmozdítani, fizikai behatásnak kitenni, hanem azonnal értesíteni kell a rendőrséget. Ők szükség esetén megteszik a bejelentést alakulatuk tűzszerész ügyeletére, hogy a katonák el tudják végezni az érintett terület szakszerű mentesítését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek