Gúzsba kötött gólyafiókákat mentettek Akasztón

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának közösségi oldalán jelent meg egy megrázó hír a szerencsétlenül járt gólyagyerekekről, akik a lakosság odafigyelésének és a Természetvédelmi Őrszolgálat gyors fellépésének köszönhetően megmenekültek. 

A bejegyzésben arról számoltak be, hogy Akasztóról, a Nyúl utcából érkezett egy lakossági bejelentés, miszerint az ott található fészekben nevelkedő fiókák furcsán vergődtek, valami baj lehetett velük. Az illetékes természetvédelmi őr kosaras emelővel jutot fel a fészekhez, és három fiókát talált, akiknek bálamadzag tekeredett a lábukra.

A madzag a fészekanyaggal kerülhetett oda, vélhetően még egészen kisfióka korukban tekeredett rájuk, szabályosan gúzsba kötve őket, ahogy növekedtek.

Egymástól függetlenül így nem is tudtak mozogni, ami akadályozta őket a táplálkozásban, és az egyre szorosabbá váló madzag különböző sérüléseket is okozott nekik. A legyengült fiókákat a temészetvédelmi őr kivette a fészekből és további ellátásra a Kecskeméti Vadasparkba szállította őket, ahol kezelni tudják a lábsérüléseiket és remélhetően sikeresen fel is nevelkednek. (Borítófotó: Sárkány József/Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek