Zivatar, erős szél és jégeső lehet, figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Az OMSZ előrejelzése szerint ma délnyugat felől növekszik a felhőzet, néhány órás napsütésre inkább csak az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk a délelőtti órákban. Többfelé várható eső, zápor, főként északkeleten zivatarok is lehetnek. Szerdán napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében, továbbá esetleg a Dunakanyar térségében és az Alföld keleti részén fordulhat elő a záporok mellett (nem heves) zivatar is.

A kép illusztrációForrás: SplitShire/pixabay.com

A Dél-Dunántúlon kiadósabb csapadék valószínű, az északi, északnyugati szél az egész Dunántúlon élénk, néhol erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, keleten lesz az melegebb, délnyugaton hűvösebb idő jellemző, késő estére 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

A Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést is kiadott szerda éjfélig 12 megyére, Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében zivatar várható, aho, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében esőre figyelmeztetnek, 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek