Három görparkot és harminchat bringaparkot építenek az országban

  Idén is meghirdették az Országos Bringapark Programot, amelynek célja, hogy Magyarországon minél nagyobb számban és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára bringa- és görpark. A Kormánybiztosi Iroda az 50 százalékos önrész mellett idén 558 millió forint támogatást nyújt ilyen létesítmények építésére, így 2022 tavaszáig 36 új bringapark és 3 vadonatúj görpark épül az országban – olvasható az Aktív Magyarország weboldalán.

  Forrás: FiledIMAGE/Shutterstock

  Az építési program támogatási kerete számos különböző pályatípust tartalmaz. A pályázók single trailek (egynyomvonalas, földutas pálya), pumpapályák (épített, egyensúlyérzéket fejlesztő ügyességi pálya) és kifejezetten az extrém sportok szerelmeseinek szánt BMX-, triál- és görparkok, valamint dirt/freeride pályák létesítését vállalták. 

  Bringaparkok épülnek tehát Balassagyarmaton, Békéscsabán, Biatorbágyon, Budakeszin, Budapesten Kőbányán és Újbudán is, továbbá Cegléden, Domaszéken, Dorogon, Gencsapátin, Győrött, Gyulán, Hajdúböszörményben, Hosszúhetényben, Iszkaszentgyörgyön, Karcagon, Kiskunfélegyházán, Komlón, Kozármislenyen, Mátraszentistvánon, Nagymaroson, Nemesvámoson, Pápán, Pécsett, Sopronban, Szekszárdon, Szentgotthárdon, Szurdokpüspökin, Tarjánban, Vácott, Vácrátóton, Velencén, Veszprémben, Zircen, és Debrecenben, ahol két ilyen létesítmény is épül. Mindezeken felül görparkok létesülnek Fóton, Győrött és Törökbálinton is.

  Venice Beach"Forrás: Matteo Paganelli/Wikipédia"
  Helyek a világban, ahol a félcső és a mennyország nagyon közel esik egymáshoz
  Ha valaki nem is érez kínzó vágyat, hogy kipróbálja, milyen érzés egész testtel beledőlni a gördeszkán egy félcsőbe, attól még valószínűleg leesik az álla, ha végignézni azokat, akik a fél életüket a pályán töltik. A világ tele van a legelképesztőbb pályákkal, kezdve a lelkes amatőrök által összedobott, fél illegális, híd alatti megoldásoktól, a szuper hatékony, skandináv dizájnos megoldásokig. A válogatásban igyekeztünk a legőrültebb helyeket összeszedni, ennek köszönhető, hogy nem is egy amerikai pálya bekerült a listába – mivel ennek a kritériumnak, talán nem meglepő módon, ott rengeteg hely megfelel. Olvasson tovább erre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!