Hózápor is jöhet - ilyen időnk lesz a hétvégén

Szombaton a Dunántúlon a nap első felében erősen felhős lesz az ég, itt szórványosan számíthatunk havas esőre, hózáporokra, záporokra. Délután észak felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap, de zápor, hózápor még ekkor is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: kristamonique/pixabay.com

Vasárnap az ország nagy részén többórás napsütés várható, csak estefelé ÉNy-on növekszik meg a felhőzet, és ekkor a Kisalföldön hózáporok is kialakulnak. Az ÉNy-i szél erős lesz. 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn erősen felhős időre van kilátás, de csak néhol fordul elő zápor, hózápor. Többfelé erős, a Dunántúlon viharos lesz az északnyugati szél. Reggel 0 fok körül, délután 5 és 10 fok között várható a hőmérséklet. Kedden és szerdán változóan felhős időre van kilátás, mindkét nap többórás napsütéssel. Csapadékra kicsi az esély. Még gyakran lesz élénk az északias szél. 5 és 12 fok között változik a maximum-érték - derül ki a koponyeg.hu előrejelzéséből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek