Kitalálja, hol készültek ezek a fotók?

A Fortepan oknyomozásra hívja látogatóit, hogy kiderüljön, hol készültek bizonyos fotók, illetve kik szerepelnek rajta. Mint írják, az oldalra kerülő fotókat először az adományozók segítségével igyekeznek azonosítani, ha ez nem vezet sikerre, akkor szorgalmas önkéntesek próbálják megfejteni a fényképek tartalmát a FortePan megfejtések fórumon.

Forrás: Fortepan/Magyar Földrajzi Múzeum/Erdélyi Mór cége

Gyakran járnak sikerrel olykor apró, elsőre jelentéktelennek tűnő részletekből kikövetkeztetve azt, hogy mikor és hol készült a felvétel, illetve kik láthatók rajta. Az összegyűjtött és ellenőrizhető információk alapján a Fortepan önkéntesei, Simon Gyula és Péter Gábor szerkesztik az oldalon a képek leírásait.

Vannak azonban olyan esetek, amikor még a múlt legjobbak is elakadnak. Éppen ezért válik lassan hagyománnyá, hogy év végén egy kis fejtörővel kedveskednek az olvasóknak és feltszenek néhány képet, aminek jó lenne beazonosítani a helyszínét vagy a szereplőit. Bíznak benne, hogy hasonlóan az elmúlt évekhez, most is záporozni fognak a helyes megfejtések. Bővebb információkat ezen az oldalon találnak, ahogyan a képek is itt nézhetők meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek