Meleget hoz puttonyában a Mikulás, az egész decemberünk tavasziasnak ígérkezik

A Köpönyeg.hu előrejelzései szerint hideg, télies napokkal indul ez a hét, és bár kedden kisüthet a nap, a Dunántúlon egész nap maradhat a ködfelhős, szürke idő, ahol gyenge hószállingózás is lehet. A hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul, amely szerdán sem változik, ám akkortól délnyugaton már előfordulhat gyenge havazás, havas eső, szitálás. A reggel viszont egészen csípős lesz, -9 és -1 Celsius fok közötti hőmérsékletre érdemes készülni. 

Forrás: Couleur / Pixabay

Csütörtöktől már erősen felhős, borult égre kell számítanunk. A Dunántúlon többfelé valószínű eső, a magasabban fekvő tájakon havas eső, eleinte ónos eső. A Dunától keletre csak szórványosan fordul elő szitálás és eső, ugyanakkor már 0 és +6 fok közé enyhül az idő. Pénteken és szombaton szintén felhős idő várható, de az erős, olykor viharos déli, délkeleti széllel több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe: 3 és 12°C közé erősödik a nappali felmelegedés.

Azonban az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán közzétették az idei év négy utolsó hetére vonatkozó, várható európai hőmérsékleti és csapadék anomáliák térképeit is. Ezeken kékkel rajzolódnak ki az átlagosnál hidegebb, nedvesebb és bordós árnyalatokkal a melegebb, szárazabb területek. A térképek heti bontásban, átlagértékekkel mutatják meg, hogy milyen eltérések várhatók a 20 éves európai modellklímától. 

Forrás: Met.hu

Ezekből az derül ki, hogy a december 7-i héttől kezdve az évszakhoz képest szokatlanul enyhe időt jósolnak a meteorológusok, akár 6 Celsius fokkal lehet magasabb a napi átlaghőmérséklet a 20 éves európai modellklímához képest. Ezen előrejelzések alapján tehát egészen tavaszias Karácsonyunk lehet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek