Viharos széllel, jégesővel érkezik az ősz

Mint a koponyeg.hu előrejelezéséből kiderül, szerdán gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és két hullámban (reggel, illetve késő délutántól) várhatók záporok, zivatarok. Még kitart a nyáriasan meleg idő, délután 24 és 30 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a déli, délkeleti szél megélénkül.

Forrás: StockSnap/pixabay.com

Csütörtökön gomolyfelhős időre számíthatunk többórás napsütés mellett. Csak elszórtan fordul elő zápor, zivatar, a délutáni órákban 23 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat, délnyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Sokfelé lesz erős a déli, délkeleti szél, ami késő estétől északnyugatira fordul és viharossá fokozódik. 20-29 fok valószínű délután, délekeleten és keleten viszont még kitart a szeptemberi nyár.

Szombaton borult lesz az ég, és főleg a nap első felében sokfelé lesz eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Délután - a viharos szél hatására - csökken a felhőzet. Markáns lehűlés várható: 10 és 22 fok közé esik vissza a maximum-érték.

Vasárnap és hétfőn hűvös, szeles őszi időre van kilátás. Mindkét nap kialakul elszórtan eső, záporeső. Mindössze 12 és 19 fok között várható a csúcshőmérséklet. Indulhat a fűtési szezon, szükség lesz a melegebb ruhákra is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek