Ragyogó ünnepre számíthatunk - Ilyen idő vár ránk a hosszú hétvége alatt

Ha szerencsénk van, akkor a hosszú hétvége alatt nem lesz kibírhatatlan kánikula, de igazi strand- és kirándulóidőre azért számíthatunk. Augusztus 20-án sok napsütés várható, csak kevés felhő jelenik majd meg az égen. Zápor és zivatar elvétve fordulhat elő keleten. A légmozgás gyenge marad, fronthatástól pedig nem kell tartani. 27 és 32 Celsius fok közötti meleg valószínű.

Forrás: Pixabay.com

Pénteken szinte zavartalan lesz a napsütés, az előrejelzés szerint kizárt az eső. Kiváló strandidő lesz 31-32 °C körüli maximumokkal és egy kis széllel, ami felfrissíti majd a levegőt.

Szombaton marad a ragyogó napsütés, miközben tovább erősödik a nappali felmelegedés: ezen a napon várható az országos hőség, 29 és 34 Celsius fok közötti maximumokkal. Estétől a nyugati tájakon megerősödik az ÉNy-i szél, és itt már elszórtan zápor, zivatar is előfordul.

Vasárnap főleg hajnalban számíthatunk elszórtan záporra, napközben pedig már felhőátvonulások várhatók. Az erős, néhol viharos északnyugati széllel hidegfront érkezik, és átmenetileg megszűnik a kánikula. 24 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. Élénk marad az északnyugati szél, ami egy kellemes nyári napot ígér, 26-27 Celsius fok körüli csúcsértékkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek