Lassan visszaáll az első ajtós felszállási rend a távolsági buszokon

A Volánbusz Budapestet és Pest megyét nem érintő helyi és helyközi járatain 2020. május 11. óta újra lehet jegyet vásárolni az autóbusz-vezetőktől, és fokozatosan, legkésőbb május 20-tól már Pest megyében is minden járaton – a Budapestet érintőkön is – visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend - derül ki a cég sajtóközleményéből.

MobiljegyForrás: Soos Botond/Volánbusz

Ennek ellenére továbbra is folyamatosan bővül a Közlekedési Mobiljegy applikációt használók köre. Az alkalmazás volános felületének elindítása óta csaknem 412 ezer helyi és helyközi menetjegyet, illetve bérletet vásároltak a közlekedési társaság utasai. Míg áprilisban naponta átlagosan 7500, addig májusban már napi 11 300 menetjegy kelt el az applikáción keresztül. Az értékesített bérletek mennyisége is folyamatosan nő: május első felében 28 százalékkal több bérletet váltottak az utasok az alkalmazásban, mint az előző teljes hónap folyamán.

A mobiljegyek és -bérletek népszerűsége miatt a Volánbusz a jövőben is megtartja ezt az értékesítési formát, és bővíti az elérhető termékek körét. A járványhelyzetre való tekintettel a Volánbusz továbbra is azt kéri, hogy aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét, bérletét. Erre a Közlekedési Mobiljegy applikáció mellett a Volánbusz honlapján is van lehetőség.

Azoknak, akik mégis a járatokon vásárolják meg jegyüket, fontos tudniuk: az első ajtós felszállási rend és az autóbusz-vezetői jegyértékesítés szigorú óvintézkedések mellett állt vissza a vidéki járatokon. A járműveken az autóbusz-vezető fülkéjénél egyszerre csak egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia a másfél méteres védőtávolság betartásával.

Az utasok érvényes menetjegyüket vagy bérletüket felszálláskor kötelesek bemutatni a járművezetőnek. Ezeken a járatokon nem állítanak fel a buszvezetőt elhatároló kordont, helyette az első üléssorokat zárják le, azokon nem lehet utazni. A szájmaszk viselése, illetve a száj és az orr eltakarása továbbra is mindenki számára kötelező a Volánbusz valamennyi járatán és utasforgalmi létesítményében.

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a Volánbusz autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról utasaink a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek